МД: Ускоро идејно рјешење за трајектну линију Зеленика – Тиватска Солила

Фото: Трајектна линија Каменари - Лепетани

Израда идејних рјешења за трајектну линију Зеленика – Тиватска Солила је у завршној фази, а у току 2024. године урадиће се потребне студије и техничка документација неопходна за извођење радова, како би ова трајектна линија започела са радом,  казао је директор Морског добра Младен Микијељ у интервјуу за Вијести.

– Када је преузета трајектна линија Каменари – Лепетане, обећали смо да ћемо поред финансијске користи за државу радити и на унапређењу услуге. Формирана је флота која је знатно већа од капацитета флоте бившег корисника, и самим тим у значајном сегменту унаприједили услугу, али не планирамо да се зауставимо на томе – казао је Микијељ.

Према његовим ријечима, покренули су и активности за увођење онлине куповине карата.

– Спроводимо и активности у погледу покретања нове трајектне линије на релацији Зеленика – Тиватска Солила, са циљем да у значаној мјери смањимо саобраћајно оптерећење у Боки Которској. У финалној је фази и израда идејних рјешења за два будућа пристаништа на овој линији, а у току 2024. године урадиће се потребне студије и техничка документација неопходна за извођење радова, како би ова трајектна линија започела са радом – закључио је Микијељ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here