Ускоро почиње реконструкција булевара од Тивта до Јаза

Тиват

Реконструкција булевара Тиват – Јаз, инвестиционе вриједности више од 50  милиона еура  могла би да крене ускоро, преноси еКапија.

Прибављена је грађевинска дозвола, а потписана је и авансна ситуација. То је казао министар саобраћаја и поморства Филип Радуловић у интервјуу за порта ЦдМ.

– Инвеститор је испунио услове за почетак радова што подразумијева прибављење грађевинске дозволе, а потписана је и авансна ситуација. Исплатом аванса и усаглашавањем достављеног динамичког плана извођач ће започети са извођењем радова, а очекује се да то буде почетком 2024. године – најавио је Радуловић.

Како је навео, за потребе експропријације обезбијеђено је 14,7 милиона еура, а поступак експропријације спроводиће се током извођења радова.

– Битно је напоменути да су средства за експропријацију обезбијеђена за 2024. и 2025. годину – додао је он.

Подсјетимо, Управа за саобраћај је средином прошле године добила сагласност за извођење припремних радова за реконструкцију магистралног пута М2, дионица Тиват – Будва, односно булевара од Аеродрома Тиват до јаза и изградњу новог регионалног водовода. Овим су се стекли услови за почетак радова на овој важној саобраћајници.

Укупна дужина дионице је 16 километара. Реконструкција подразумијева изградњу модерне саобраћајнице булеварског типа која ће имати по двије саобраћајне траке у оба смјера, обостране тротоаре у цијелој дужини и раздјелно острво. У оквиру пројекта реконструкције биће изграђен нови цјевовод Регионалног водовода Црногорско приморје, а радови подразумијевају и реконструкцију и изградњу пет мостова, те комплетну саобраћајну сигнализацију и јавну расвјету

Уговор о извођењу радова потписан је 29. марта са Joint Venture of  Shandong Foreign Economics & Technical Cooperation Co. Ltd. and  Shandong Luqiao Group Co. Ltd, а вриједност пројекта је 53,9 милиона еура, без ПДВ-а.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here