Малишани су и данас „Бирали радост“ у Херцег Новом

Не јењава дјечија радост на главном градском Тргу у Херцег Новом. Уз аниматоре, креативно украшавање медењака и ускршњих јаја, те дјечије игре и мања такмичења, настављен је фестивал „Бирам радост“ Туристичке организације Херцег Нови.

На Тргу су били и корисници Дневног центра Херцег Нови, а како каже координатор центра Петар Ковачевић, уживали су у свим активностима па чак освојили и награду.

– На фестивалу смо у склопу наших редовних активности. Заиста феноменално организован програм. Дјеца су одушевљена, а за њих је ово искуство које немају често и ријетко имају могућност да присуствују оваквој манифестацији. Осмјех на лицу све говори, учествовали су у свим активностима као што су прављење и декорисање медењака, фаце паинтинг-у, чак и у трци за најбрже јаји и на крају чак добили и групну награду која им је била као сатисфакција за све што раде, казао је Ковачевић и упутио захвалност организаторима.

Игор Гачевић је посебно радостан јер је на фестивалу баш за свој рођендан.

– Уживамо и баш је лијеп програм. Сада сам посјетилац, а можда једног дана будем и волонтер, казао је Игор.

Свака манифестација посвећена дјеци је дивна и требало би да их има више, казала је Емица Кривокапић која је осликавала лица малишанима.

– Дјеца су срећна, и хвала Богу што можемо да им приуштимо нешто овакво. Данашња тема за фаце паинтинг су зечићи, јаја, нешто лијепо везано за Ускрс, казала је Кривокапић.

Према ријечима в.д директора Ђорђа Станојловића пуно дјеце и родитеља је посјетило манифестацију, те ће се у наредном периоду трудити да повећају број манифестација.

-Трудићемо се да направимо што више садржаја за све генерације и све људе који су жељни догађаја, радости, нових дешавања уопште. То је генерално тенденција нас у Туристичкој организацији, али наилазимо и на добар одзив и подршку општине Херцег Нови и свих осталих секретаријата, казао је Станојловић.

За цјелокупни догађај и овог пута побринуле су се вриједне руке жена из НВО Фешта Баошићи, које су припремиле слатке и слане делиције.

Манифестација „Бирам радост“ биће настављена следећег викенда. У суботу 23. априла, малишани ће се поново окупити на Tргу Николе Ђурковића, док је завршни догађај планиран у недељу, 24. априла на Шкверу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here