Мала школа реторике у Павиљону Градске музике

Foto: Nušićijada 2022

У Павиљону Градске музике у Херцег Новом, 09. и 10. септембра, биће организована Мала школа реторике са почетком у 19:30 часова.

Предавачи школе, коју је лани са успјехом завршило 24 полазника, биће Небојша Нушић, управитељ Фондације за развој културе и стваралаштва „Нушић“, праунук сатиричара, дипломате и оснивача реторике и бесједништва Бранислава Нушића, први лауреат Бен Акибиног беседничког венца за педагошки рад проф. Светлана Градинац, као и овогодишњи побједници у бесједништву на традиционалној Нушићијади, студент Правног факултета Источног Сарајева са сједиштем у Бијељени Симеон Петковић и студент Правног факултета из Приштине, са сједиштем у Косовској Митровици Јована Јокић.

Како је саопштила Ксенија Матовић, организаторка програма културе у Павиљону, Мала школа реторике, сасвим сигурно постаје традиционални програм који Херцег Новом даје квалитет више.

-Ове године, сви учесници добиће признања за активно учешће током трајања школе. Као и лани, нема лимита када су у питању године учесника. Очекујем да нам се придруже прошлогодишњи учесници и тако још боље савладају вјештину говорништва, нова лица, али и ученике средње и основних школа, тим прије што је говорништво од непроцјењивог значаја и у свакодневном животу. Такође, план је да Фондација Нушић, потпише једну врсту протокола о сарадњи са Општином Херцег Нови, како би наши најбољи бесједници, које ће припремати проф. Градинац, наредне године учествовали на Нушићијади, казала је Матовић.

Мала школа реторике, одржава се под покровитељством Општине Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here