Ледени тобоган у Херцег Новом до 25. фебруара

Ilustracija

Као један од забавних програма 55. Празника мимозе ледени тобоган требало би да буде у функцији до 25. фебруара. Тренутно је у транспорту, а до кашњења је дошло због бројних протеста пољопривредника широм Европске уније, казао је за РТХН члан Извршног одбора Туристичке организације, Јован Мићуновић.

У наредних дан-два тобоган би требало да буде у Херцег Новом, а за монтажу ће требати 24 до 36 сати, наводи Мићуновић.

Јован Мићуновић, чалн ИО ТО Херцег Нови

– Имамо и процедуру на граничном прелазу Дебели бријег, али не би требало да буде никаквог застоја, како смо добили информацију од шпедитерских кућа. Блокада путева и процедуре на граници су ствари на које не можемо утицати. Тренутно је у Француској, а из Шпаније му треба четири до пет дана, када нема никаквих опструкција. То је нека процедура какву очекујемо. Мислим да ће до 25. бити овдје – прича он.

С обзиром да је уговор потписан на један мјесец, како информише Мићуновић, тобоган ће у парку Боке бити до 25. марта.

– Добро је што је то тобоган који се састоји од синтетичких плоча које се троше и мијењају и не зависи од спољне температуре, осим ако нису неке екстремне, које су буквално немогуће у ово доба године. У сваком случају, биће 30 дана постављен, као што је прецизирано уговор. Ради се анекс и дефинишу нови датуму, пошто он у доласку касни – објашњава он.

Одлука да се продужи ради клизалишта, на чијем је мјесту планирана инсталација тобогана промијенила је планове, па је адаптација нове подлоге узроковала одређене проблеме, што је такође у коначном довело до кашњена.

– Из Херцегфеста су добили одличну понуду за продужење клизалишта, изузетно ниска цијена, што је довело до одлуке да га продуже још мјесец. Да није било те ситуације са јефтином понудом за тих додатних мјесец, вјероватно га не би ни продужавали. То је све садржај који је користан и потребан и који се показао као оправдан и ефикасан у плану свих нас да се центар града оживи у неким мјесецима – казао је Мићуновић.

Изнајмљивање тобогана коштаће локалну управу, односно Турситичку организацију 98 хиљада еура, односно 3.300 дневно. Ова одлука изазвала је вишесатну, бурну расправу у локалном парламенту, јер тобогана није било у финансијском плану. Уговор су 29. јануара потписале директорица туристичке организације Херцег Нови, Миља Виторовић и испред добављача извршна директорица компаније ПР Студио за аудио и визуелну продукцију и маркетинг Стар Медиа Београд, Валентина Катић, без сагласности Скупштине на финансијски план, због чега је случај пријављен Специјалном државом тужилаштву. Тобоган је у парку Бока требало да буде у функцији од 15. фебруара до 15. марта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here