КСП: Поправљање јавне расвјете по пријавама грађана и мјесних заједница

Запослени у Сектору за одржавање јавне расвјете Kомунално стамбеног  предузећа у договору са Мјесном заједнциом Баошић обавили су монтажу и спајање девет комада поцинчаних стубова јавне расвјете висине пет метара, са новим лед  лампама јачине 30 w на шеталишту,  гдје су недостајали стубови.  Комплетно шеталиште Баошића је освјетљено, казао је Милош Петровић из Сектора одржавања јавне расвјете:

 – Тренутно се ради по пријавама грађана преко система 48 и по пријавама мјесних заједница. Поправљамо и одржавамо ту расвјету, као што смо у Ратишевини  завршили замјену оштећених лед лампи са новим (обезбиједила их Мјесна заједница) у насељу Ратишевина изнад фирме “Sky sat”.  У селу Сушћепан обављено је пребацивање ваздушних линија са старих дрвених на нове бетонске стубове, казао је Петровић.

Радници су интервенисали на више позиција јавне расвјете на подручју Бијеле:

– Имали смо већи квар на локалитету  “Жагер”. Обављено је привремено преспајање  ради   пуштања у рад дионице према некадашњем објекту   “Kозара”.  Због сезоне расвјету смо привремено премостили , с обзиром да смо морали одрадити веће копање и радове. Да би расвјета функционисала, тренутно смо преспојили ваздушни кабал. Кад прође сезона комплетно ће се одрадити овај дио. На магистралној расвјети, по пријави система 48,  поправљено је неколико лампи и премошћена је расвјета према потоку Пијавица и  хотелу Делфин. Kод цркве Ризе Пресвете Богородице у Бијелој освијетлили су  црквену порту са два рефлектора, објашњава Петровић.

На ривијери, шеталишту и ка Титовој вили  јавна расвјета, углавном, функционише.

– Нема већих дионица које су у мраку. У функцији је 95 одсто инсталисане магистралне расвјете. Нема ни притужби грађана, а то што нам се пријави стижемо да одрадимо и све поправљамо, оцијенио је Петровић.

По захтјеву Општине Херцег Нови одрађена је јавна расвјета у дужини 150 метара испод хотела Плажа. На канделабере хотела повезано  је седам стубова тако да  на том дијелу шеталишта, функционише расвјета, која је привремено на тај начин, премошћена – како овај дио шеталишта не би био у мраку. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here