КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ СЕДАМ ОСОБА

Припадници полиције у Херцег Новом, у октобру, предузимајући радње на сузбијању кривичних дјела из области привредног криминалитета, надлежним тужилаштвима поднијели су шест кривичних пријава против седам лица.

Кривична пријава поднијета је против Т.К. (25) из Пљеваља због сумње да је извршила кривично дјело злоупотреба положаја у привредном пословању. Осумњичена је као шеф малопродајног објекта д.о.о. „Техно Плус“  Подгорица у Херцег Новом, у намјери да себи или другом прибави противправну имовинску корист, злоупотребом положаја и повјерених средстава на раду током 2020. године наведеном привредном субјекту нанијела штету у укупном износу 15.641 еура.

Кривична пријава поднијета је и против С.Д. (60) из Будве, због сумње да је извршио кривично дјело повреда права из рада. Сумња се да је он као директор хотела „Плажа“ у Херцег Новом, а који послује у оквиру „Вектра Бока“ АД Херцег Нови, свјесно се не придржавајући закона, других прописа и општих аката о правима из рада, а и без овлашћења извршног директора наведеног привредног субјекта, донио рјешења о отказу уговора о раду за два запослена радника која рјешења је потом овјерио својим потписом у име извршног директора и печатом наведеног привредног субјекта.

Држављани Босне и Херцеговине Ш.С. (38) и Ш.М. (22) са пребивалиштем у Требињу сумњиче се да су као саизвршиоци извршили кривично дјело навођење на овјеравање неистинитог садржаја и против њих је поднијета кривична пријава.

Сумња се да су ова лица на регионалном путу Мељине-Ситница намјерно изазвали саобраћајну незгоду у којој је учествовало возило „VW Passat“ са циљем да од осигуравајућег друштва у Босни и Херцеговини наплате несразмјерну штету.

Они су приликом вршења увиђаја довели у заблуду полицијске службенике Центра безбједности Херцег Нови да у Записнику о увиђају саобраћајних незгода унесу неистините податке.

Због сумње да су извршили кривично дјело фалсификовање исправе кривичне пријаве поднијете су против држављанина Републике Турске А.А. (40) који је на излазу из Црне Горе, употријебио фалсификовану путну исправу. Такође, на излазу из Црне Горе према Републици Хрватској И.Х. (42) држављанин Републике Албаније је употријебио фалсификовану путну исправу Републике Албаније и против њега је поднијета кривична пријава.

Против Т.П. (19) из Херцег Новог такође је поднијета кривична пријава због сумње да је извршио кривично дјело фалсификовање исправе, а које је извршио на начин што је као запослени у привредном субјекту са сједиштем у Тивту, послодавцу предао потврду о извршеној вакцинацији против „Kовид 19“, а за коју је накнадним провјерама утврђено да је фалсификат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here