ДЕФИЛЕ МАЖОРЕТКИ, ГРАДСКЕ МУЗИКЕ И ДЈЕЧИЈЕГ ОРКЕСТРА ИЗ МОСКВЕ

 Поводом обиљежавања Дана града одржан је традиционални дефиле Градске музике Херцег Нови и мажоретки. Новском оркестру придржио се Дјечији трубачки оркестар из Москве.  

 Наступом руског трубачког  оркестра на Тргу Николе Ђурковића, уз подршку  Градског оркестра почео је свечани дефиле у част Дана ослобођења Херцег Новог, 28. октобра. Свечаност су употпуниле и кореографијом херцегновске мажоретке. Дефиле је кренуо од Трга Николе Ђурковића, прошао Његошевом улицом и упутио се ка Парку Боке. 

 Гости из Русије нису крили задовољство, што су били дио прославе поводом Дана ослобођења града. Према ријечима умјетничког диригента Лукина Генадија Михаиловића, ово је њихов први наступ у Херцег Новом.

– Познајем Валентину из Градске музике Херцег Нови. Срели смо се у Србији 2017. године, гдје смо заједно наступили на такмичењу у Зрењанину. Ово је за мене и мој оркестар лијепо искуство, а у Херцег Нови смо дошли  из Тивта, гдје смо били на такмичењу дјечијих оркестара. Овај оркестар је  основан 2013. године и изводимо музику различитих жанрова, српске и друге пјесме. Вратићемо се у Црну Гору и сљедеће године. Свирали смо у Москви на различитим мјестима, између осталих у Кремљу, прича диригент руског оркестра Михаиловић.

Капелница Валентина Кулиновић предсједница Градске музике је потврдила да су позвали драге госте из Русије, који су претходно учествовали на Дјечијем фестивалу у Тивту.

– Упознали смо се на фестивалу у Србији. Требали смо да будемо њихови гости у Волвограду и Москви 2020. године, али због корона вируса то нисмо реализовали, а хоћемо, надам се, 2022. године. Цитирала бих  професора Лазара Сеферовића, он зна често да каже како музика спаја људе и градове. Јесмо промотери Херцег Новог, али смо уједно  битна карика, која спаја људе и градове. Лако се разумјети када се користи музика. Чућете нас ускоро и како наступамо заједно. Драго ми је што је овако дивна атмосфера, подијелила је утиске Кулиновић.

Наступ је завршен заједничким мини концертом херцегновског и московског оркестра у Парку Бока.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here