Консолидацијом пословања Института вратити Норвежане, дигиталним маркетингом покрити тржиште Европе

Упркос потписаном колективном уговору и исплати свих дуговања запосленима, Институт Др „Симо Милошевић“ је остао без норвешког програма, а тиме и без четвртине годишњих прихода али и референце у пословању. У агенди новог извршног директора Зорана Ковачевића су систематско рјешавање нагомиланих проблема, бољи пласман „Екс Ју“ програма, односно „Евергрин“ пакет и повратак норвешких пацијената.

Рјешавање проблема, како је Ковачевић казао за РТХН у емисији „У четири ока“, треба почети од формирања тима од представника Владе, односно министарстава финансија и здравља, Агенције за заштиту конкуренције, Фонда здравства и Института, евентуално и Заштитника имовинско-правних интереса.

Зоран Ковачевић, извршни директор Института Игало

– Ситуација у којој се Институт налази и ја, који сједим на позицији извршног директора, једна је везана за проналажење стратешких рјешења. Да ли ће то бити откуп акција од мањинског акционара, или доношење неког другог рјешења, оно се мора изнаћи хитно и одмах. Да ли ће бити прихваћена и одређена средства Фонда, да се повећа цијена, како би се кроз тај вид омогућио наставак пословне сарадње са Институтом, и његов живот на корист Фонда и државе, то је друго рјешење – објашњава он.

Пред Институом је и година припреме за повратак норвешког програма, чије су алтернативе данас у Турској и Шпанији, дестинацијама које су скупље и Норвежанима мање привлачне од Игала, али пружају већу сигурност за реализацију.

– У смислу реализације програма 2024. године, нису се осјетили сигурно да ће добити реализацију по уговору. Они су, како имамо информацију, платили већу цијену од оне коју имају у Институту, повели су пацијенте на дестинацију, како такође имамо информацију, коју њихови корисници мање воле од Игала, али су добили сигурност у реализацији њиховог програма. У том смислу, ако стабилизујем пословање, да они имају сигурност, враћамо се на параметре које смо имали, убјеђен сам – истакао је Ковачевић, у емисији  „У четири ока“.

У недостатку норвешког програма потребно је понуду иновирати и много боље пласирати на тржиште, због тога је креиран „Евергрин“ програм, као пандан „екс Ју“, а који ће бити понуђен на тржишта Скандинавије, региона, али и дијаспоре, путем савременог дигиталног маркетинга.

–  Пакети које нудимо могу да нам надомјесте приход ако се одраде на квалитетан и ажуран начин, сигуран сам у то. Сви корисници дигиталних технологија знају, ако потраже на интернету нешто везано за бол у кољену или леђима и слично, 10 дана ће им се појављивати различите врсте понуде или ако потраже нешто другу, из неке друге сфере интересовања, појављиваће се те понуде. Имамо могућнсот приступа свим корисницима на глобалном тржишту. Свакако треба да таргетирамо која су нам тржишта интересантна и са којих ћемо повући или привући клијенте – наводи Ковачевић.

Кроз анализу оптимизације претраживања на интернету, директну комуникацију са потенцијалним клијентима, креирање новог логоа компаније, биће обезбјеђено попуњавање капацитета, а тиме би, како вјерује Ковачевић, били надомјештени приходи због изгубљеног норвешког програма.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here