Рекордна потражња за коришћење услуга Спортског центра Игало

Спортски центар Игало

Спортски центар Игало успјешно је завршио прошлу годину, а ове очекује да ће постићи још боље резултате на пољу пословања, пружања услуга у дворани и попуњености хотела Плеј, који је у његовом организационом саставу. Најављен је рекордан број кампова са кинеског, британског, америчког и других тржишта.

Директор Спортског центра Игало Радован Ралевић, у емисији Новско поподне је казао да ће прошлу годину памптити по рекордним резултатима, које су остварили од самог оснивања центра:

-Једна добра година је иза нас. Очекујемо да ће и ова, 2024. година бити још боља. Било је доста активности, дешавања, инвестиција, тако да смо поносни на наш рад и резултате које смо остварили. Ми смо као Друштво преузели хотел и ресторан Плеј, по први пут да функционише у оквиру Спортског центра Игало, половином 2018. године. Већ смо 2022. године престигли упоредну 2019. годину, док смо прошле престигли по успјешности и све претходне године, што је добар резултат пословања цјелокупног друштва ,а и саме локалне самоуправе, навео је Ралевић.

Радован Ралевић

Ралевић је подсјетио да су у спортској дворани поставили нову паркетну подлогу, семафоре, увели нови систем гријања и хлађења, што је на врхунском нивоу:

– Недавно смо добили и сертификат ФИБЕ да можемо да организујемо њихова такмичења било које врсте по први пут, од самог отварања дворане, што је веома значајно за све нас. Ти услови диктирају и могућност да код нас организују  и утакмице Лиге шампиона, рецимо, у одбојци или квалификациона утакмица европског карактера за кошаркашице, значи репрезентације Црне Горе и Швајцарске су одиграле код нас утакмицу. Ништа од тога не би могло да немамо те услове, који су неопходни и да се добије лиценца да би се могла да организују таква дешавања, напомиње Ралевић.

У оквиру дворане имају и пратеће садржаје спортско – рекреативног карактера. Држе и фитнес салу, имају додатне садржаје за тренинге, помоћне сале за борилачке спортове, отворене тениске терене и отворене терене за фудбал, рукомет, одбојку на пијеску, за стони тенис и друго.

– Имамо доста садржаја, могућности. У плану је и изградња олимпијског базена у близини Спортског центра, тако да можемо да заокружимо и комплетирамо нашу понуду, сматра Ралевић.

Услови које нуди Спортски центар заједно са хотелом су пресудни за долазак екипа у Игало:

– Положај  је важан услов те понуде. Када нама долазе екипе њима је најбитнија која је удаљеност од аеродрома, колико смо удаљени од обале, Аутобуске станице, терена и осталог. Ми ту предњачимо, јер је наша позиција изузетно добра, у уском кругу имамо све те могућности. У перспективи не треба да бринемо, оцјењује Ралевић.

Овај центар са својим садржајима и положајем, испуњава  све услове за развој спортског туризма у нашем граду. Хотел Плеј је примио бројне екипе током већих спортских манифестација и госте у сезони и вансезонском периоду:

– Поред свих тих различитих такмичења, што европских и свјетских квалификационих  утакмица имамо и локалне утакмице и турнире, организујемо велике кампове за спортисте. Тај пројекат кампова се шири и све већа је потражња за Спортским центром Игало, за све услове и могућности које можемо да пружимо. Доказ нашег доброг рада и свих  тих могућности које имамо, а што је препознало тржиште, су и планови и озбиљне најаве за 2024. годину, објашњава Ралевић.

За ову годину  у Спортском центру, између осталог, најављен је рекордан број кампова са кинеског, британског, америчког и других тржишта.

Најављен је и кошаркашки камп са NBA колеџа. Већ у јануару крећу три одбојкашка кампа. Слиједи огроман број кошаркашких кампова, између осталих, Саша Грујић, који је стандардан. Оно што је значајно да ћемо реализовати и тај уговор који смо потписали са Малтом и многе друге. Интересантан је вид сарадње са свима који имају амбиције да то постане традиционално и да направимо бренд, што је у интересу и људи који организују кампове и нас, истиче Ралевић.

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here