KОНKУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕKАТА НВО У ОБЛАСТИ ЗАШТИТЕ ЛИЦА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Министарство финансија и социјалног старања објавило је јавни конкурс „Заштита лица са инвалидитетом и дjеце и младих са сметњама и тешкоћама у развоју“ за финансирање пројеката невладиних организација у области заштита лица са инвалидитетом.


Стратешки циљеви чијем остварењу ће допринијети пројекти невладиних организација у 2021. години су:
-Унапријеђени ванинституцијални облици подршке лицима са инвалидитетом;
-Плурализам услуга;
-Интеграција дjеце са сметњама и тешкоћама у развоју, као и младих, одраслих и старих лица са инвалидитетом у друштвену заједницу у што већој могућој мјери.


Kако наводе из Министарства финансија и социјалног старања, укупан износ средстава која ће бити расподијељен је 380 000 еура. Најнижи износ финансијске подршке је 10 000 еура, а највиши износ који је могуће остварити на основу јавног конкурса је 40 000 еура. Једна невладина организација може пријавити највише два пројеката, али јој се могу додијелити средства само за један пројекат, a та НВО може бити и партнер на само једном пројекту у оквиру овог јавног конкурса.


Позивају НВО које имају капацитете и искуство да пријаве пројекте којим могу допринијети побољшању квалитета живота особа са инвалидитетом.


Пријаву са потребном документацијом, треба послати искључиво поштом на адресу: Министарство финансија и социјалног старања, Римски трг бр. 46, Подгорица, у року од 30 дана од дана објављивања, закључно са 29.11. 2021. године. Питања у вези овог конкурса примају електронским путем на е-маил адресу: [email protected], најкасније до 22. новембра до 15:00 сати.

Детаљи о приоритетима, циљним групама, критеријумима, условима и неопходној документацији објављени су на сајту Владе Црне Горе, гдje заинтересовани могу преузети комплетан текст конкурса и образац за пријаву.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here