КРИСТИНИ МИЉЕНОВИЋ ТРЕЋЕ МЈЕСТО НА МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ ГИТАРЕ

Которска млада, вишеструко награђивана гитаристкиња Кристина Миљеновић, освојила је треће мјесто на међународном фестивалу гитаре „Guitar united fest 2021“,  који завршава данас у Источном Сарајеву.  Била је једина представница Црне Горе на овом такмичењу, а награда коју је освојила допунила је низ у којем Кристина сабира већ 22 признања.

Током четири фестивалска дана, концерте су одржали реномирани умјетници из Хрватске, Грчке и Шпаније који су наступили су сали Културног центра у том граду. Мајсторске радионице за ђаке и студенте одржане су онлајн, као и такмичење које је било организовано у шест узрасних категорија, а учествовали су такмичари из европских земаља. Данас је предвиђен концерт под називом подијум за младе на којем ће наступити студенти гитаре Музичке академије источно Сарајево.

Жири су чинили познати солисти, професори, композитори и педагози: Денис Азабагић (Босна и Херцеговина/САД), Војислав Ивановић (Босна и Херцеговина/Грчка), Luther Enloe (САД), Thanos Mitsalas (Грчка), Истван Ромер (Хрватска), Мароје Брчић (Хрватска), Александра Ивановић (Србија/Босна и Херцеговина), Стеван Јовић (Србија), Белма Тузовић Мујкић (Босна и Херцеговина), Рашко Радовић (Србија), Душан Ерак (Босна и Херцеговина).

Фестивал је основан са циљем промоције и раста умјетности гитаре и музике, кроз окупљање извођача, наставника, студента и публике. Оснивач и директор фестивала је Војислав Иванович. Програмска одредница фестивала, са класичном гитаром у центру пажње, обухвата најразличитије музичке жанрове, солисте и ансамбле, само по једном критеријуму – високој уметничкој вриједности.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here