ШИШТЕТ – ЛОКАЦИЈА ЗА ШКОЛУ У ИГАЛУ

foto: Google map

Новоформирана комисија коју сачињавају представници Општине Херцег Нови и Министарстава одредила је на Шиштету, изнад некадашњег Дјечијег одјељења Института, локацију за изградњу основне школе.

Према ријечима предсједника Општине Стевана Катића, парцела је величине око 19 хиљада квадрата, а локална управа је иницирала код ресорног Министарства да се покрене поступак за доношење одлуке о утврђивању јавног интереса за градњу школе, сходно закону о планирању и уређењу простора.

– Надам се да ће Влада ускоро донијети одлуку о локацији за изградњу школе са пратећим елементима и урбанистичко техничким условима, како би била започета израда пројекта, јер на том простору тренутно не постоји планска документација која омогућава градњу школе – наводи он.

Катић је казао да постоји одређени члан закона који омогућава Влади да по убрзаној процедури изда УТ услове. Након тога ће бити расписан тендер за израду пројектне документације и пристушиће се ријешавању имовинско-правних односа са Институтом.

– Држава би требало ту на некин начин да помогне Институту да се плати накнада за то земљиште, како би и он могао да покрије неке значајне обавезе, а нешто уложи у реконструкцију и опремање самог објекта  – информише Катић.

Он је казао да је у предлог буџета за наредну годину уврштена израда пројектне документације и сама градња објекта школе, те да је на Влади да цијелу процедуру убрза како би малишани у Игалу коначно добили свој школски објекат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here