СТИГЛА ДОНАЦИЈА ФАЈЗЕР ВАКЦИНА ИЗ ПОЉСКЕ

Вриједан и веома важан поклон од 40 хиљада доза Фајзер вакцина, још један је израз узајамног повјерења и солидарности Републике Пољске према Црној Гори, чија је несебична и пуна подршка исказана и на путу наше земље према Европској унији, казала је на подгоричком аеродорому министарка здравља др Јелена Боровинић Бојовић.

-Још једном желим да нагласим колико је значајна ова донација и колико је важно да се грађани што прије вакцинишу и на тај начин заштите и себе и своје и своје најближе од ове опаке и непредвидиве болести, нагласила је др Боровинић Бојовић и апелова на на поштовање епидемиолошких мјера и вакцинацију што већег броја грађана, као једини и прави пут ка изласку из сложене епидемиолошке ситуације.

Пољска са Црном Гором дијели суштинску и практичну подршку у многим областима, првенствено у дијелу одбране и европских преговора.

-Подржавамо Црну Гору на њеном евроатлантском путу. Подржали смо њено чланство у Сјеверноатлантској алијанси, а сада смо један од најјачих заговорника потребе да Црна Гора уђе у ЕУ, казао је амбасадор Дмоховски.

Он је изразио задовољство што је сардња двије земље из године у годину чвршћа, а односи међу државама све више партнерски и пријатељски.

-Период пандемије показао је да је борба против КОВИД-19 наша заједничка борба и изазов са којим се заједно морамо суочити. Један за све, сви за једног – ове ријечи могу бити мото борбе против Ковида, истакао је пољски амбасадор.

Он је подсјетио да је Пољска 2020. године Црној Гори обезбиједила донацију дезинфекционе течности и 100 хиљада маски.

– Драго ми је да данас можемо да помогнемо нашим пријатељима на Западном Балкану, да покажемо нашу солидарност. Надам се да ће ове вакцине допринијети смањењу негативних ефеката пандемије, а овај поклон бити још један симбол нашег пријатељства и подршке Црној Гори и њеним грађанима, поручио је амбасадор Дмоховски.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here