Комисија процјењује стање и даје даље смјернице за болницу Мељине

Фото: болница Мељине

У циљу проналажења модела којим би се обезбиједила одрживост рада ПЗУ Општа болница Мељине, Министарство финансија и остале институције надлежне у овом поступку, формирале су комисију која анализира постојеће стање и која ће  предложити конкретне мјере и даље активности. Да активно раде на рјешавању овог проблема потврдио је недавно и министар Александар Дамјановић.

Како саопштавају из Министарства финансија, одговарајући на питања редакције РТХН, даље издвајање средстава из буџета Црне Горе за опстанак болнице у Мељинама није усклађено са одредбама Закона о контроли државне помоћи.

– У комуникацији са свим заинтересованим странама, формирала се комисија која ће извршити анализу стања и предложити конкретне мјере и активности у циљу проналажења модела којим би се обезбиједила одрживост рада ове здравствене установе.

Подсјећају да је Министарство финансија, имајући у виду значај болнице Мељине, у досадашњем периоду увијек подржавало иницијативу ресорног министарства у циљу проналажења рјешења за отежане околности у којима ова здравствена установа послује, те да је одржано више састанака са ресорним министарством и осталим релевантним институцијама на ову тему.

Према ранијим процјенама, за редовно функционисање болнице у Мељинама потребно је око 100 хиљада еура мјесечно, а крајњи циљ је пронаћи начин да се болница врати у систем јавног здравства. До тада, упркос свим покушајима да се проблеми ријеше, болница остаје на минимуму кадра уз помоћ специјалиста из осталих здравствених установа како би одржали функционалност система.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here