„Ајкуле“ прижељкују медаљу

Јуниорска ватерполо репрезентација Црне Горе, освајач сребра на Медитеранским играма, од 11. до 19. августа, биће учесник Свјетског првенства у Београду.

Млади ватерполисти ће играти у групи Д у којој су још Шпанија, Јужна Африка и Канада. У групи А се налазе Мађарска, Узбекистан, Казахстан, Хрватска и Кувајт, у групи Б су Грчка, Холандија, Бразил, Аустралија, која се за такмичење у Београду припремала на Шкверу и Турска, док Ц групу чине Србија, Нови Зеланд, САД и Италија.

Ако не буде здравствених проблема, тренер Видо Ломпар на мундијал води: Андрију Бјелицу, Лазара и Владана Вукићевића, Марка Бошковића, Милоша Вукшића, Милана Никаљевића, Млађана Јановића, Балшу Вучковића, Неђа Баштрицу, Мелдина Хаџића, Павла Кривокапића, Душана Вуковића, и Данила Ступара.

Тренер Видо Ломпар је казао да је првенство које слиједи квалитетно, те да је више фаворита за титулу и медаље.

-Србија је главни фаворит, поред тога што је домаћин, има одличну генерацију. Ту су и одличне селекције Шпаније, Мађарске, Италије и Грчке, а сигурно могу изненадити репрезентације САД и Аустралије. Имамо рачуницу и видимо шансу у борби за медаљу. У нашој групи одлучујући сусрет је сигурно у посљедњем трећем колу, у понедаљак, са квалитетном екипом Шпаније. Одлично се познајемо, играли смо недавно на Медитеранским играма и елиминисали их у полуфиналу. Неће бити лако ни овог пута, али сам оптимиста. Наша група се укршта са ривалима групе у којој су Србија, Италија, САД и Нови Зеланд. Као и на сваком такмичењу, најважнија је четвртфинална утакмица, јер одлучује да ли ћемо бити у борби за медаље или за пласман од 5. до 8. мјеста, рекао је Ломпар.

У четвртак (11. август) у првом колу, Црна Гора игра са репрезентацијом Јужне Африке, у суботу ( 13. август) је ривал Канада, док је за понедељак ( 15. август) прије подне, заказан дерби сусрет са Шпанијом за прво мјесто у групи.

Систем такмичења је исти као и на сениорском шампионату планете. Првопласиране селекције из група ће директно у четвртфинале, док ће репрезентације са друге и треће позиције, нокаут фазу почети утакмицама осмине финала.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here