Књижевно вече Феђе Штукана у Амфитеатру Дворане „Парк“

Причу о животу и смрти испричану кроз аутобиографски роман „Бланк“, аутор Феђа Штукан,  представиће Новљанима и гостима 18. августа у 21 сат у Амфитеатру Дворане „Парк“. Модераторка вечери је Данијела Ђоновић.

Овај роман, по ријечима аутора, написан је као лична исповјест коју није имао намјеру да објави, па је управо због тога његов језик директан и јасан, те без суздржавања свједочи све оно што Штукан осјећа и у шта вјерује.

У овом дјелу писац се осврће на најтеже тренутке у свом животу као што су учешће у рату у БиХ, боравак на психијатријској клиници, борба против хероинске зависности, те живот у Њемачкој. Суров, болан и трагокомичан наратив о мржњи, љубави, вјери, политици и рату са невјероватном лакоћом допире до читалаца, демистификујући међународну политику супротстављену животу малог човјека.

Феђа Штукан је босанскохерцеговачки глумац и писац, који је у својој каријери играо у преко тридесет филмских и серијских остварења са неким од највећих свјетских глумаца попут Герија Олдмана, Бреда Пита, Тома Хардија и Радета Шербеџије. За улогу у филму „Гори ватра“, награђен је признањем за најбољег глумца на Филмском фестивалу у Кракову. Организатор вечери је ЈУК „Херцег Фест“.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here