ЕПЦГ помаже Институт Игало са 600 000 еура

Одбор директора Електропривреде Црне Горе  одобрио је позајмицу у износу од 600 000 еура Фонду за здравствено осигурање која ће у оквиру ванредних трансфера  бити уплаћена Институту „Др Симо Милошевић“.

Извршни директор Електропривреде Црне Горе Никола Ровчанин казао је за РТХН да је иницијативу покренуо предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић након чега је упућен званичан допис и из Института Игало. Предлог је прослијеђен  Одбору директора ЕПЦГ који је дао сагласност на ову позајмицу.

-То би била позајмица за краткорочно и средњерочно рјешавање проблема у Институту Игало са неким кратким роком отплате. ЕПЦГ као друштвено одговорна компанија тренутно је у позицији и као државна компанија да помогне држави у рјешавању тог проблема, казао је за РТХН Ровчанин.

Новац још није уплаћен на рачун Фонда за здравствено осигурање, а како објашњава Ровчанин,  сагласност на уговор о позајмици мора дати и Министарство финансија.

-Примјерци нацрта Уговора о зајму  су просијеђени Фонду за здравствено осигурање и Министарству финансија. Након њиховог сагледавања и потписивања ја ћу такође уговор потписати и одмах сутра дан тај ће новац бити уплаћен Фонду за здравствено осигурање, објаснио је Ровчанин.

Истиче да што се тиче ЕПЦГ новац може бити одмах уплаћен јер имају пуноправану одлуку за позајмицу.

-Чуо сам се и данас са предсједником Катићем који у комуникацији са Фондом и Министарством ради све да се што прије уговор потпише и новац уплати, рекао је Ровчанин.

Понавља да ће новац бити уплаћен  чим потписе  на уговор ставе директор Фонда за здравствено осигурање Вук Кадић и министар финансија Александар Дамјановић.

Позајмица је намјењена за исплату двије зараде запосленима у Институту Игало.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here