Књижевно вече Др Нелета Карајлића вечерас у Кући нобеловца Ива Андрића

Програм под називом „Вече са доктoром Нелетом Карајлићем”, биће уприличен вечерас у Кући Нобеловца Ива Андрића. Књижевно стваралаштво, али и своју ширу дјелатност, члан легендарне рок групе Забрањено пушење, Ненад Јанковић представиће кроз разговор са Велибором Фулуријом.

Уз причу о музици, телевизији и филму и акценат на књижевно стваралаштво, Карајлић обећава лијепо дружење.

Др Неле Карајлић, књижевник, музичар, глумац

– Највише ћемо говорити о мојим и књигама које смо читали и уз које смо расли. Из те приче о књижевности редовно тема оде на разне стране, на исторују, географију, филозофију, социологију и све оно што књижевност сама по себи има и од чега је саткана. Никад се не зна у ком правцу ће разговор да крене, али почеће од “Фајронта у Сарајеву” – наводи он.

За прослављеног музичара посебна је драж што ће дружење са новском публиком бити уприличено у Кући јединог нобеловца са наших простора.

– Сама чињеница да сам споменут у истој реченици са колегом Андрићем даје ми крила. Можа би требало да дуже боравим у тој кући, не бих ли ухватио неки вирус око писања књига који се тамо запатио. Не треба да кажем шта представља Андрић, не само мени, него читавој мојој генерацији, а на крају и нашој књижевности – прича кроз смјех Карајлић.

Организатор вечери у Кући Ива Андрића је ЈУК Херцег Фест, а почетак програма заказан је за 21 сат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here