Вечерас у Галерији Сју Рајдер изложба Војислава Воја Килибарде

Изложба херцегновског умјетника Војислава Воја Килибарде биће отворена вечерас (15. август) у Галерији Сју Рајдер (Sue Ryder) у Старом граду.

Поставка припремљена за Гитар Арт Сaмер Фест (Guitar Art Summer Fest) покушај је да се за публику отвори круг у коме ће бити приказани сви сегменти Килибардиног стваралаштва.

Пред публиком ће се наћи нека врста ретроспрективе, дјела великих и мањих формата, рађених комбинованом техником, позоришних плаката, рјешења за књиге.

Војислав Војо Килибарда магистар je сликарства, музејски савјетник, уредник ликовних програма и дизајнер у ЈУК Херцег фест.

Приредио је десетак самосталних и учествовао на више колективних изложби и ликовних колонија. Издваја се представљање пројекта “Стварам позориште испред и иза сцене” , учешћа на БИТЕФ-у, Стеријином позорју, Пургаторијама…

Често је награђиван. Добитник је прве награде на Херцегновском зимском салону, најзначајнијој ликовној смотри у Црној Гори и једној од најстаријих у региону, за рад рађен  комбинованом техником,  (У)КРУГ(У).

Изложбу, са почетком у 20 сати, ће отворити историчарка умјетности из Беграда, Љубица Лазовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here