Књига „Морачки јасновидац“ Перице Ђаковића представљена у Подгорици

Фото: Митрополија црногорско приморска

Књига „Морачки јасновидац -разговори угодни са блаженопочившим митрополитом  Амфилохијем (Радовићем)“, аутора нашег суграђанина  и колеге Перице Ђаковића, након Херцег Новог, промовисана је у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици.

Књижевник Будимир Дубак који је један од рецезаната промовисане књиге истакао је да „иако  постоји бојазан од тога да књига неће моћи тако вјерно да пренесе мисао митрополита Амфилохија, како је то било у телевизијским  интервјуима овај коначни производ   који је пред нама у виду овог наслова  а који је приредио Перица Ђаковић са сарадницима је оправдао очекивања“.

„Човјеку је дато Божје захватање и на њему је да одабере пут којим ће ходити. Не могу сви, истина, бити на путу ка Господу, али довољно је ако вјерујемо да смо се запутили том царству. Истина, дође доба када се Онај рођењем представи какав ће бити за живота и након њега. Тако би и са духовним чедом Светог аве Јустина Поповића, митрополитом Амфилохијем, оним дјечаком – Ристом Радовићем из Мораче, који повратком у Црну Гору 1990. године изнова спозна горчину оних завичајних јабука петровача. С тим и таквим богоугодником разговарао је годинама мој колега и пријатељ, Перица Ђаковић, који је биљежећи казивања митрополита Амфилохија, неизбрисиво забиљежио самога себе“, написао је наш истакнути новинар и књижевник, Новица Ђурић.

Коју год страницу да окренете, наћи ће те на мудре ријечи митрополита- рекао је на подгоричкој промоцији Перица Ђаковић .

-Четири деценије рада у новинарству  у Херцег Новом овјековјечио сам са мојим сарадницима посебно Ранком Жутковићем-Жулетом  овим насловом. Послушао сам савјете пријатеља и разговори  објављени  у емисији  „ У жижи са Перицом Ђаковићем“ са ТВ Нови сада су преточени на странице књиге, казао је Ђаковић и најавио почетком наредне године  Божићне интервјуе са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем.

 На промоцији одломке из књиге читао је новинар и публициста Миљан Живковић, а наступила је етно појац Бранка Зечевић.  Након Подгорице, књига „Морачки јасновидац“ ће бити представљена у Београду као  и у другим градовима Црне Горе и региона.

Извор: Митрополија црногорско приморска

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here