Чешки туроператори очарани Црном Гором

Национална туристичка организације Црне Горе (НТО ЦГ) је у сарадњи са националном авио компанијом организовала студијску посјету представника најзначајнијих туроператора и туристичких агенција из Чешке, који су у периоду од 20-24. септембра. Фокус посјете усмјерен је и ка њиховом повезивању са црногорским туристичким привредницима, па је тим поводом НТО ЦГ у Будви, организовала пословну Б2Б радионицу на којој је присуствовало око 40 представника црногорске туристичке привреде.

У посјети ЦГ боравилили су представници седам туроператора и туристичких агенција који од Црног језера, Дурмитора и Бјеласице, преко кањона Таре и Мораче, па до уживања у Подгорици, нису остали имуни ни на љепоте Будванске ривијере и Бококоторског залива.

-Први пут боравим у Црној Гори и пријатно сам изненађена. Овдје има јако пуно контраста. Од дугих, пјешчаних плажа, феноменално изграђених хотела, до унутрашњости земље која је прелијепа, пуна ријека и адреналина који нисмо очекивали. Црна Гора има шта да понуди странцима. Заступам чешко и пољско тржиште, тако да мислим да ће нашим гостима да буде јако интересантно,“ изјавила је Ленка Лаус из агенције „Travel family“.

Представница НТО ЦГ Милена Вујовић, истакла је да им је велико задовољство што су угостили неке од највећих туроператора и агенција који покривају готово цијело тржиште Чешке, а уједно и скренула пажњу на значај авио повезаности са овом земљом.

“Отварањем директне линије на релацији Праг-Тиват, национална авио компанија створила је услове за генерисање већег туристичког промета са овог тржишта. На основу информација које смо добили од чешких туроператора, најављено је велико интересовање током наредних година,“ казала је Вујовић.

Ова студијска посјета је једна у низу реализованих и планираних промотивних активности када је у питању тржиште Чешке.

-Захваљујући увођењу директне авио линије националне авио компаније на релацији Црна Гора – Чешка, према незваничним подацима за индивидуални и колективни смјештај од почетка године закључно са јулом смо имали дупло више гостију са овог тржишта у односу на исти период претходне године, саопштено је из НТО.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here