Катић: Убрзати проток саобраћаја на границама током Празника мимозе

ГП Ситница - улаз у Црну Гору(Фото: архив РТХН)

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић упутио је допис Министарству унутрашњих послова и Управи полиције, да се на граничном прелазу Ситница у складу са могућностима  убрза прелазак до краја Празника мимозе, како би се избјегло дуго чекање које је било евидентно током првог викенда.

Према ријечима предсједника Катића, имали су неколико примједби од гостију због гужви на граничном прелазу Ситница и интервенисали су да се убрза прелазак.

-У петак око 18 сати се убрзало са том процедуром, а на основу наших интервенција и моје комуникације са ресорним  министром и надлежнима за Граничне прелазе у ЦГ. Разумљиво је да смо имали те  гужве, јер је велики број људи на Празник мимозе стигао из Босне и Херцеговине и Србије, а користе тај прелаз за улазак у нашу земљу. Требало је то боље организовати и припремити, казао је Катић.

Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови

С обзиром на то да Празник мимозе траје до 3. марта, а да се током викенда организују бројни програми и концерти, Катић је упутио  допис Министарству унутрашњих послова и Управи полиције да сагледају капацитете и могућности како би се убрзао проток саобраћаја.

-Празник мимозе траје до 3. марта и упутили смо допис да се уради све што је у њиховој моћи како би се убрзао тај проток саобраћаја на граничном прелазу Ситница.

Катић очекује да ће ускоро бити рјешено питање интегрисаног граничног прелаза на Зупцима.

-По договору између Босне и Херцеговине и ЦГ требало би да се направи заједнички гранични прелаз. Мислим да је то у поодмаклој фази и да би ускоро требало да почну радови, како би се обезбиједио заједнички прелезак и на тај начин убрзао проток саобраћаја.

Катић истиче да су се потврдила очекивања да ће ово бити веома посјећен празник,  а томе су, како истиче, допринијели добра припрема и промоција и на вријеме конципиран програм.  Херцег Нови  је поново у центру пажње и понуде бројних туристичких агенција у региону, казао је Катић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here