Кампања за спас Института Игало у Колашину и на Цетињу

Потписивање петиције за спас Института “Др Симо Милошевић”  биће настављено у понедељак и уторак у Колашину и на Цетињу.

Како саопштавају из Уније слободних синдиката Црне Горе која заједно са Синдикалном организацијом Института Игало уз подршку Општине Херцег Нови реализује кампању у већим градовима Црне Горе. У понедјељак, 21. августа у Колашину, штанд за потписивање биће постављен испред „Велетрговине“, у периоду од 18 до 20 сати.

Потписивање петиције на Цетињу, у уторак, 22. августа биће организовано  на Дворском тргу, у периоду од 19 до 21 сат.

ИЗ УССЦГ позивају  чланство и све грађане  да посјете штандове за потписивање петиције и својим потписом подрже кампању у циљу очувања овог драгуља црногорског здравственог туризма.

Потписивању петиције присуствоваће представници Општине Херцег Нови, Уније слободних синдиката Црне Горе и Синдикалне организације Институт „Др Симо Милошевић“ Игало.

Кампања је до сада реализована осим у Херцег Новом, у Будви, Бару, Никшићу, Пљевљима и Бијелом Пољу.

Синдикална организација Института Игало у оквиру захтјева Влади   посебан акценат ставила је на неисплаћене зараде, колективни уговор, почетак преговора о откупу акција од мањинских акционара и трајно рјешавање дуга према Југобанци АД у стечају. Већ четири седмице, сваког петка, истрајни у својим захтјевима блокирају на два сата граничне прелазе према Хрватској.

Подсјећамо, крајем прошле седмице исплаћена им је мајска зарада а дугују им још двије. Из Фонда за здравствено осигурање поручили су да су спремни да уплате аванс у износу од 200 000 еура док позајмица Електропривреде у износу од 600 000 еура, на коју је сагласност дао Одбор директора те компаније, чека гаранцију  Министарства финансија  да ће тај новац бити враћен.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here