Обиљежен јубилеј Ватерполо клуба Кумбор

Поводом великог јубилеја, 50 година рада и постојања Ватерполо клуба Кумбор, на отвореном базену у Кумбору, одиграна је пријатељска утакмица бивших играча Кумбора и бивших играча клубова дуж новске ривијере.

Резултат није био у првом плану, већ дружење и сјећање на лијепе дане, када се играла Љетња лига, а базени дуж новске ривијере били препуни ватерполиста и посјетилаца.

У саставу Кумбора наступали су: Мирко Шпаровић, Небојша Вавић, Данило Вавић, Мило Жмукић, Стефан Видовић, Никола Ковачевић, Божо Фанфани, Петар Мијушковић, Марко Мрачевић, Ненад Милановић, Филип Трајковић, Јанко Бијелић, Томо Лазаревић, Стево Кмезић, Слобо Славић и Мишо Аџић.

За екипу Новске ривијере наступали су: Никола Беговић, Синиша Матијашевић, Дражен Боснић, Владо Бошковић, Владо Бијелић, Илија Вуксановић, Бањо Митровић, Филип Андрић, Благоје Ивовић, Борис Злоковић, Бошко Ђуровски, Петар и Павле Станојловић.

Утакмица је обиловала великим бројем добрих погодака и акција а играчи новске ривијере славили су резултатом 11- 6 по четвртинама 2-1, 2-3, 5-1, 2-1.

Утакмица је протекла у дивном амбијенту, уз велики број посјетилаца. Екипе су пружиле колико су могле у овом тренутку, резултат је био у другом плану.

Владимир Ивовић

– Користим прилику да се захвалим свима који су дошли и помогли да обиљежимо овај јубилеј, рекао је након сусрета Владимир Ивовић предсјеник ВК Кумбор.

Куриозитет је да ватерполо клуб Кумбор није члан Ватерполо савеза Црне Горе. Новим законом о спорту из 2018. године, клуб из Кумбора је уврштен у категорију Спортско рекреативних друштава.

– Искрено се надам и вјерујем, да ће у неком наредном периоду ВК Кумбор, као и сви клубови дуж ривијере опет бити дио Ватерполо савеза Црне Горе. Користим прилику да домаћинима честитам значајан јубилеј, рекао је директор ватерполо и пливачког савеза Црне Горе Радован Милинић.

Испред Општине Херцег Нови на овој манифестацији био је секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Општине Херцег Нови Митар Кисјелица.

Митар Кисјелица

– Честитке домаћинима, ово је дуга традиција. Лијепо је на једном мјесту видјети оволико посјетилаца. Жеља свих је да ватерполо лига током љета опет заживи. Ми ћемо то подржати, рекао је Кисјелица.

Ватерполо и пливачки клуб Јадран прошле године прославио је јубилеј од 100 година постојања. Велики допринос у раду и резултатима Јадрана, годинама у назад, дају клубови дуж ривијере.

Милош Мрачевић

– Честитам Кумбору пола вијека постојања. Радујем се што смо сви овдје. Имати континуитет од 50 године је за респект. За Јадран је важно да локални клубови добро раде, јер је ривијера увијек била расадних ватерполо талената, рекао је директор ВК јадран Милош Мрачевић.

Утиске након сусрета ветерана пренио нам је и бивши члан Кумбора Филип Трајковић.

– Мени ватерполо клуб Кумбор много значи. Љетња лига нам је била много важна и уживали смо док смо је играли. Жао ми је што се сада лига не игра. Било ми је дивно вечерас, пуно ми је срце, рекао је Трајковић.

Дугогодишњи репрезентативац Црне Горе, играч Јадрана и Бијеле Борис Злоковић, био је актер ветеранског сусрета.

Борис Злоковић

– Дугујем организаторима захвалност и честитам јубилеј. Ово је лијепи догађај и било је задовољство играти утакмице. Важно је да је ривијера активна, да сјећа тренирају, јер уколико не буде добре ривијере неће бити ни доброг Јадрана, закључио је Злоковић.

Након утакмице управа ВК Кумбор, заслужним члановима и бившим играчима уручила је захвалнице и плакете, а дружење је настављено у добром амбијенту, уз жељу свих, да љетња лига клубова дуж новске ривијере што прије заживи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here