Јесен 2022: сервисне информације

Претежно сунчано. Ујутру на сјеверу, по котлинама магла или сумаглица. Од средине дана умјерена или повећана висока облачност у већем дијелу земље. Вјетар углавном слаб до умјерен, током пријеподнева сјеверних смјерова, а у поподневним сатима јужни и западни. Највиша дневна температура ваздуха од 15 до 24 степена.

ЦЕДИС
Екипе Црногорског електродистрибутивног система настављају радове на модернизацији мреже, усљед којих ће поједини дјелови града данас бити без струје. Како је најављено, због планираних радова на мрежи, без напајања електричном енергијом ће у времену од 8:00 до 9:00 сати остати потрошачи у засеоку Ђурићи; од 8:00 до 17:00 сати струју неће имати насеље Росе на Луштици, а у времену од 7:00 до 9:00 сати Степениште Сима Матавуља, подручје испод Канли Куле према центру града.

Ауто мото савез
Саобраћај се одвија по углавном сувим коловозима, и умјереног интензитета на путевима ван градских средина. Могући су ситнији одрони дуж клисура и усјека, а на дионицама гдје се изводе радови обавезно је поштовање постављене сигнализације. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена стању на путу и условима за вожњу. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодиле су се 23 саобраћајне незгоде у којима је пет особа задобило лакше повреде.

Авио саобраћај
Из Подгорице је данас планирано десет летова, а три су за Београд. Јутарњи је био “Аir Montenegro” у 7:30, а компаније “Аir Serbia” су у 15:20 и у 22:20. Два лета су за Беч, а остали су за Болоњу, Атину, Лондон, Милано и Истанбул. Из Тивта данас само шест летова, а три су за Београд; “Аir Serbia” у 11:50 и у 15:20, а “Аir Montenegro” у 17:00 сати. Преостали летови су за Хелсинки, Истанбул и Манчестер.

Жељезнички саобраћај
Брзи воз из Београда касни 35 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:00 сати. Поласци из Бара за Београд су у 9:00 и у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

Аутобуски саобраћај
Јутрос је у наш град први стигли “Божур” и „Транс југ” из Београда, очекују “Руле турс” из Скопља, “Ленс” из Београда, “Royal travel” из Ниша, “Jadran line” из Крагујевца и “Blue line” из Суботице. У 7:00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8:35 ће “Центротранс” за Сарајево, у 9:30 “Божур” па у 11:10 “Јадран експрес” за Дубровник и у 12:10 “Југопревоз Гацко” за Требиње. Новина је да “Јадран експрес” сада вози за Вараждин сваког дана у 15:35, а “Божур” сваке друге вечери за Источно Сарајево у 21:00 сат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here