Град по мјери дјетета – уз забаву и званично отворено још једно дјечије игралиште

Туристичка организација Херцег Нови је у сарадњи са Дневним центром за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју и Основном школом „Дашо Павичић“  у Парку Светог Леополда приредила догађај “Најбољи смо домаћини – а Херцег – Нови, град твој и мој”. Догађај је организован и како би се скренула пажња на инклузију рањивих група најмлађе популације и промоцију боравка малишана на отвореном.

Дјечији смијех и граја испунили су Парк Светог Леополда током двочасовне забаве на реконструисаном  игралишту,  који је данас и званично отворен  у оквиру пројекта „Wonder“.  Према ријечима Тонке Томашевић из ТОХН, главну улогу у цијелом пројекту имају дјеца.

Tonka Tomašević

-Различите активности пројекта указују на различите облике туристичке понуде града која јесте или може бити прилагођена дјеци а у циљу све у циљу што вшире  диверзификације туристичког производа града –рекла је Томашевић.

Како додаје директорица ТОХН Миља Виторовић статистика је показала да је Херцег Нови препознат као „Child friendly“ дестинација.

Milja Vitorović

-Статистика показује да чак 43% гостију са својим породицама борави у Херцег Новом током туристичке сезоне, тако да је то један јасан циљ како  треба да радимо што више на креирању оваквих посебних туристичких производа, казала је Виторовић.

Према ријечима директорице Дневног центра Драгице Косић визуелни идентитет догађаја осмислили су новски малишани уз помоћ својих васпитача и учитеља.

-За нас је то велика част и одговорност, и ми смо озбиљно схватили улогу коју смо добили. Припремали смо се цијели мјесец, урадили концепт догађаја, чак урадили сами плакате и захвалнице, креирали их и одштампали, објаснила је Косић.

Директорица ОШ „Дашо Павичић“ Татјана Крстајић је истакла да јој је као представнику школе изузетна част што присуствује једном оваквом догађају.

Игре за малишане осмислио је организатор рада у Дневном центру Петар Ковачевић. Кратак текст  о Херцег Новом прочитаће корисник Дневног центра.

Petar Kovačević

– То су потрага за благом, куглање и штафета, такође и неколико музичких игара, а суштина је да сва дјеца из Школе и Дневног центра учествују  подијељени у парове, казао је Ковачевић.

Забавним програмом за малишане и званично је отворено обновљено дјечје игралиште, које је у функцији већ два мјесеца.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here