Изложба “Новљани у Београду” одражава прави дух Херцег Новог

У окиру 23. Guitar art festivala данас (петак, 13. мај) ће у галеријском простору Лубардиног легата у Београду бити отворена изложба троје умјетника из нашег града, насловљена “Новљани у Београду”.

Фестивалски сегмент Guitar visual art представља Вању Берберовић, Бориса Шуберића и Витку Вујновић, који, свако у свом формату и медију, биљежи град умјетности Херцег Нови, у коме је љетни Guitar art summer fest одавно заузео своје мјесто.

Иако сви радови које су понијели нису могли стати у галеријски простор, и аутори и домаћини су задовољни поставком која одражава праву слику и дух Херцег Новог, казала нам је Витка Вујновић.

-Овај изложбени простор није превелик, што нам је представљало највећи проблем, па смо радове поставили у два , чак на неким мјестима и у три реда. Међутим, када смо кренули да постављамо прво фотографије Вање Берберовић, потом, овога пута, велике формате Бориса Шуберића, десетак мојих слика и минијатуре, онда смо се и ми као аутори, људи из Guitar art festivala и Guitar visual art-a, па и људи у Легату Петра Лубарде задужени за изложбе, сагласили да је управо то што се види на зидовима овог простора права слика Херцег Новог. Како су рекли – изложба је “пуна као око”, шарена, ведра и весела, једна права љетна слика Херцег Новог, његових фестивала, посебно Guitar art summer fest-a који са Guitar art festivalom већ годинама остварује сјајну сарадњу.

Интересовање за изложбу је велико, а након отварања биће приређен мини гитаристички концерт, као и дружење уз коктел.

-Јавило се много људи из Херцег Новог, наравно и из Београда, који ће доћи вечерас на отварање изложбе, а посебно задовољство пружила нам је Тања Бошковић, почасна грађанка Херцег Новог али и Београђанка, која је у свом стилу кратко, срдачно и јасно поручила само – долазим!

Изложбу “Новљани у Београду” отвориће у 18:00 сати Љубица Лазић која брине о овом програмском сегменту у Београду и у Херцег Новом, а поклоници умјетности је могу погледати до краја фестивала, 21. маја.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here