Награђени најбољи на конкурсу „Отвори књигу, отвори свијет“

Фото: СМШ Иван Горан Ковачић

У СМШ „Иван Горан Ковачић“ уручене су награде најуспјешнијим ученицима који су учествовали на конкурсу „Отвори књигу, отвори свијет“ који традиционално организују новска средња школа и Градска библиотека и читаоница Херцег Нови.

Жири у саставу: професорица Данијела Гудељевић, професорица Ана Лековић и библиотекарка Весна Драгићевић, одабрали су најбоље радове, а награде је ученицима уручила директорица Градске библиотеке и читаонице Јасна Маслан.

Фото: СМШ Иван Горан Ковачић

Прво мјесто освојила је Софија Вујичић, ученица Iб, а ментор је био професор Љубо Љубисављевић. Друго мјесто припало је Зорици Кнежевић, ученици IIIб, ментор je професорица Ана Мирјачић, а трећу награду је освојила Јована Јанчић, ученица IIб, ментор је професорица Данијела Гудељевић.

Похваљени су радови ученика Тијане Павловић – IVа, ментор професорица Данијела Гудељевић, затим Тијане Вучић – IVфт, ментор професорица Ана Лековић и Павла Ђуровића – IIв, ментор професорица Ана Мирјачић.

Додјели су претходиле три презентације чланова библиотекарске секције које су биле посвећене књижевницима.

Фото: СМШ Иван Горан Ковачић

– Прву презентацију о Иву Андрићу, урадила је ученица Анђела Спаић из IVе одјељења. Презентацију о Лалићу су припремиле ученице Ања Гушић, Милица Бован и Ксенија Боснић, ученице IIб одјељења. Презентацију о Његошу су припремиле ученице Јована Јанчић и Јелена Грковић, такође из IIб одјељења. Захваљујемо свим ученицима који су писали, добили награде, похвале и направили презентације, директорици Градске библиотеке и колегама, саопштавају из новске средње школе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here