Саветина идеја многе позвала на хуманост

Фото: Пошта Црне Горе

Савета Илић, запослена у Пошти  Црне Горе,  још 2012. године започела је акцију „Чеп за хендикеп“ у Херцег Новом, а  у наредном периоду  акција ће бити проширена  на све пословнице  Поште на територији Црне Горе.

-Пословница Поште у Херцег Новом, захваљујући Савети Илић, постала је прво мјесто у Црној Гори гдје је покренута акција прикупљања пластичних чепова. Грађани добровољно прикупљају чепове са пластичних флаша, доносе их у нашу пословницу, а Удружење Чеп за хендикеп их преузима и продаје рециклерима. За добијени новац, особама са инвалидитетом купују се нова и половна ортопедска помагала, саопштили су из Поште ЦГ.

Како сама Савета истиче, акцију је покренула тако што је у пословницу донијела бидон са пар чепова, а данас се пластични чепови из поште у којој ради одвозе џаковима.

Овој акцији у Херцег Новом одазвали су се у више наврата и дјеца из школа и вртића и то је била сјајна прилика да се додатно едукују о процесима рециклирања, заштите животне средине, али и да развију свијест о друштвено одговорном раду и да својим ангажманом знатно помогну особама са инвалидитетом.

Захваљујући овој акцији, Савета Илић и хумани Новљани, обезбиједили су прије три године свом суграђанину нова инвалидска колица.

У међувремену, овом хуманом подухвату придружила су се и поједина предузећа из околних градова.

-Изузетно смо поносни на нашу колегиницу и њену хуману идеју, а у наредном периоду Пошта Црне Горе ће организовати ову акцију у својим пословницама на територији Црне Горе, навели су из Поште Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here