Изложба „Ничим изазвано“ Вуксана Стаменковића

У оквиру серијала „Новски талас“ који промовише локалне умјетнике, вечерас (четвртак, 7. април) ће у фоајеу дворане “Парк” бити отворена прва самостална изложба радова нашег суграђанина Вуксана Стаменковића, насловљена „Ничим изазвано“.

Велики ентутзијаста, широких погледа и интересовања, власник паба, али и човјек непресушне енергије који пише, црта и слика, без посебне амбиције, такорећи ничим изазван слиједи свој стваралачки импулс, јер, како сам каже, жели да ствара креативнији и бољи свијет.

На прве кораке у просторе ликовног стваралаштва осмјелио се игром са најразличитијом техникама, па црта оловком, ради акрилним бојама и комбинмованом техником, а за њега је промјена истовремено и најбољи изазов.

Неколико његових радова били су дио Херцегновске ликовне сцене, а учесник је и хуманитарне аукције „За здраву болницу Мељине“. То му је дало додатну мотивацију, а током пандемије низали су се нови радови и идеје.

Релативно брзо пређен је пут од прве слике и првог учешћа на колективној изложби у Градској галерији „Јоспип Бепо Бенковић“, за које је заслужна Анита Шимић, до првог самосталног излагања, на које га је подстакао уредник је ликовних програма у „Херцег фесту“ Војислав Војо Килибарда.

Изложбу Вуксана Стаменковића „Ничим изазвано“ отвориће у 20:00 сати у фоајеу дворане „Парк“ драмски писац Стеван Копривица, који је 2016. године покренуо циклус „Новски талас“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here