Изложба фотографија Саше Фуиса

Настављајући сарадњу у области културе између Новог Места и Херцег Новог, у галерији „Јосип Бепо Бенковић“ ће сутра (5.маја) бити отворена изложба словеначког фотографа Саше Фуиса.

Прошле године обиљежено је пола вијека партнерства Новог места (Словенија) и Херцег Новог а, осим у области туризма, сарадња је проширена и културним садржајима. У Словенији је приређена изложба академског сликара Војислава Воја Килибарде а као узвратна у галерији „Јосип Бепо Бенковић“ археолошка изложба Долењског музеја 2015. поводом Дана града.

Прилику за нову сарадњу Долењског музеја Ново место и Градске галерије „Јосип Бепо Бенковић“ пружа изложба реномираног фотографа Саше Фуиса „Pogled unstaged“.

-Фотографије, које су настале у периоду од осам година, по садржају представљају фотографски мониторинг улице. На фотографијама аутор биљежи прозаичне сцене настале у Европи и свијету, односно у престоницама свијета у које је путовао због професије. Снимљене жанровске сцене су, ма колико да на први поглед изгледају свакодневно, прије свега због ауторског приступа у формално-техничком смислу и због поруке, емотивног, субјективног израза суверене и уверљиве. Саша Фуис је рођен у Новем месту али већ неколико деценија живи и ствара у Келну у Немачкој. Ужа специјалност су му фотографија умјетничких дјела, архитектонска и студијска фотографија.

На отварању изложбе сутра у 19:00 сати говориће директорица Долењског музеја Јасна Докл Осолник, аутор Саша Фуис и кустоскиња галерије „Јосип Бепо Бенковић“ Јасмина Житник.
Изложбу можете погледати током маја радним данима и суботом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here