Продужено радно вријеме филијала МУП-а у приморским градовима

Министарство унутрашњих послова од данас је продужило радно вријеме у подручним јединицама и филијалама за управне послове, држављанство и странце у приморским општинама.

То је одлучено, како се наводи, ради ефикаснијих и квалитетнијих услуга грађанима уочи туристичке сезоне, најављених избора за одборнике, као и усљед повећаног броја захтјева.

Од 4. маја до 1. августа подручне јединице и филијале у општинама: Херцег Нови, Котор, Тиват, Бар, Будва и Улцињ, радиће од 7:00 до 17:00 сати, док ће се услуге грађанима, туристима и привредницима пружати од 8:00 до 16:00 сати.

Како се наводи, увођењем дужег рада са грађанима у току трајања туристичке сезоне и континуираним унапређењем квалитета услуга, МУП је орјентисан на достизање и досљедну примјену стандарда Европске уније у области јавне управе у чијем су фокусу грађани и њихове потребе.

-Продужено радно вријеме, у жељи да се изађе у сусрет потребама грађана, истовремено ће допринјети и гарантовању једнаких права на приступ услугама, смањењу гужви и дужине чекања на услугу, посебно водећи рачуна о осјетљивим групама, наводе из МУП-а.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here