Програм другог онлајн фестивала Јадранске регије

Побједнички филмови Сарајево Филм Фестивала (СФФ), Загреб Филм Фестивала (ЗФФ), Фестивала ауторског филма (ФАФ) и Филмског фестивала Херцег Нови (ФФХН), биће приказани од 6. до 15. маја, на другом Прољећном онлајн издању, на платформи ondemand.kinomeetingpoint.ba.

У програму су четири награђена филма: „Велика слобода“ Себастиана Меисеа (Њемачка, Аустрија), „Оаза“ Ивана Икића (Србија, Холандија, Словенија, Босна и Херцеговина, Француска), „107 мајки” Петера Керекеса (Словачка, Чешка, Украјина) и „Чувар брата свога” Ферита Карахана (Турска).

Филм „Велика слобода” је освојио Срце Сарајева за најбољи филм Сарајево Филм Фестивала, Златна колица за најбољи филм Загреб Филм Фестивала и Специјално признање Фестивала ауторског филма. Изабран је и филм „Оаза” који је награђен Великом златном мимозом за најбољи филм на Филмском фестивалу Херцег Нови и Златним колицима за најбољи филм Загреб Филм Фестивала. Остварење „107 мајки” освојило је Специјално признање на Фестивалу ауторског филма у Београду. Филм „Чувар брата свога” освојио је награду публике за најбољи филм Мреже фестивала Јадранске регије – Adriatic Audience Award – захваљујући гласовима публике на сва четири фестивала.

Уз филмове ће као бонус садржај на платформи оndemand.kinomeetingpoint.ba бити доступни и разговори с ауторима филмова. Мрежа фестивала Јадранске регије подржана је из програма Креативна Европа – МЕДИА.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here