ИЗБОРИ 2021: РЕАГОВАЊЕ ДЕМОКРАТА НА САОПШТЕЊЕ ДПС-а

ПОЛИТИЧКИ МАРКЕТИНГ – ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У ХЕРЦЕГ НОВОМ 2021.

Видна је узрујаност ДПС-а Херцег Нови због чињенице да је на чело Електропривреде дошао неко ко ће Хаџи Хасанову џамију у Пљевљима вратити вјерницима. Шта је чудно када знамо да они за све године своје владавине у Херцег Новом нису дочекали Св. Леополда Мандића у Херцег Новом, него је дочекан тек пошто је Катић дошао на власт?

Њима је више одговарало да увијек живим одржавају тензије у свакој средини, док су се, истовремено, они бахатили и расипнички односили према новцу свих грађана. А кад смо код расипништва, знамо да им спокоја не да ни то што се возни парк Електропривреде напокон своди на разумну мјеру. Да је ријеч о редовним активностима извршног директора Електропривреде доказује његова најава одмах по преузимању функције да ће од пресудне важности бити да компанија поправи имиџ и усмјери се на домаћинско пословање.

Ровчанин је на том плану већ у првој недјељи дужности спровео сет мјера на рационализацији пословања. Затекао је возни парк који је бројао 130 возила, са годишњим трошковима за гориво од 200.000 еура и са неколико луксузних возила која су набављана по личним прохтјевима појединаца, а чија цијена је достизала чак 70000 еура. Након одлуке о рационализацији, 60 могу се користити искључиво у току радног времена, а за 18 аутомобила покренуо је поступак продаје. Трошкови репрезентације за 2020. годину износили су око 58.000 еура, па је за текућу годину донио нову одлуку гдје је ову врсту утрошка ограничио на 16.500 еура који је износ усклађен са стварним потребама. У претходној години, која је била изборна, компанија је на донације и спонзорства издвојила око 1,4 милиона еура.

Ровчанин расипништво у компанији неће дозволити јер се мора водити рачуна о сваком еуру и то је оно што стварно тишти ДПС Херцег Нови.А тишти их и отклањање незаконитости у раду које је трајало 20 мјесеци и смјењивање извршног руководиоца који је покривао двије функције и истовремено био сам себи надређени. Активности које Ровчанин спроводи у Херцег Новом су оне које је почео у Пљевљима и стварању предуслова за измјештање пословнице ЕПЦГ-а из џамије. Не би нас чудило да ДПС Херцег Нови након овог установи и да се у Пљевљима одржавају локални избори у Херцег Новом, наведено је у реаговању „Ни лијево ни десно, правац Нови“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here