АПЕЛАЦИОНИ СУД ОДБИО ЖАЛБУ БРКОВИЋУ

Апелациони суд одбио је жалбу Драгана Брковића на одлуку Привредног суда, којом је као неоснован одбијен његов захтјев за продужење рока за израду плана реорганизације за Вектру Монтенегро, преноси Побједа.

Брковић је у жалби навео да судија Привредног суда, Зоран Ашанин, није имао у виду да план мора садржати детаљну листу повјерилаца, која би, према закону, требало да буде усвојена на испитном рочишту. Брковић је објаснио да план зато није могао бити поднијет, као и да законски рок од 60 дана има смисла једино под условом да постоје сви подаци које план мора садржати.

Апелациони суд је био става да је Ашанин исправно одлучио, имајући у виду да је прошао законски рок од 60 дана од отварања стечаја за предају плана. Изјаву о намјери подношења плана реорганизације Брковић је поднио 1. фебруара, док је продужење рока тражио 23. марта.

Потврђени усвојени план реорганизације је извршна исправа и сматра се новим уговором за измирење потраживања, па у новом стечајном поступку, који је отворен због непоступања Вектре Монтенегро по плану, повјериоци имају право да пријаве само потраживања у складу са тим планом.

Стечај који је у Вектри отворен 15. јануара недавно је потврдио и Апелациони суд. Пријављено је више од 284 милиона еура потраживања.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here