Из “Јадрана” најављују жесток окршај, иако “Приморац” има велику предност

Дан пред трећу утакмицу финала Првенства Црне Горе “Јадран” – “Приморац”, и поред чињенице да Которани воде чак 2:0, екипа званичног шампиона није подигла бијелу заставу. Играчи и стручни штаб тима са Шквера вјерују да је могућ преокрет. Ватерполисти “Јадрана” су у два сусрета финала поражени 9:6 на Шкверу и 15:13 послије петераца у гостима, па је Которанима потребан још само један тријумф у три утакмице.

Тренер „Јадрана” Петар Радановић изјавио је данас да од свог тима очекује да пружи максимум у трећем сусрету финалне серије сутра вече на Шкверу.

-Очекује нас врашки тежак задатак, али нема предаје. “Приморац” је заиста веома добра екипа, која игра у фантастичном ритму. Одлично су физички припремљени, добро пливају и на прави начин користе предност коју имају у игри један на један. Врло тежак противник за нас, и за такву утакмицу се и спремамо у овом за нас најважнијем сусрету у првенству, рекао је Радановић за наш портал.

Свјестан је да је, поред мотивације, потребна већа агресивност и боља ефикасност.

-Очекујем од моје екипе да пружи максимум из више разлога. Најбитније је што дефинитивно идемо узлазном путањом и  поправили смо игру у односу на претходне утакмице. Тај приступ, мотивацију и жељу морамо да задржимо и да покушамо да савладамо тим из Котора. Идемо на побједу, али ће нам бити неопходно већа  агресивност и реализација играча више да бисмо добили пресудни меч. Ништа не препуштамо случају, борићемо се максимално и надамо се тријумфу, поручио је Радановић.

Иако је “Приморац” у великој предности, није немогуће преокренути серију, сматра репрезентативац Александар Радовић.

-Мислим да је “Приморац”  веома квалитетна екипа, са доста врхунских индивидуалаца. Ми немамо право на кикс и ја сматрам да можемо да освојимо првенство, иако је врло тешко стићи до тог циља, не би нам било први пут да постигнемо три узастопне побједе. Истина, одкако сам првотимац пет-шест сезона није нам се десило да губимо у серији 2:0. Ипак, и сматрам да имамо шансу да преокренемо серију, прво побједимо на Шкверу, али би још једном требало да потврдимо то и на њиховом  базену, да би стигли у егал да у одлучујућем петом сусрету претекнемо ривала. Надам се да ћемо бити на висини задатка и да ћемо тај први суботњи дуел завршити побједом, а онда корак по корак идемо на покушај анулирања предности коју имају Александро Краљ и његова екипа, поручио је Радовић.

Трећа утакмица финала Првенства Црна Горе на програму је сутра (субота 11. мај) у 19.00 сати, а “Јадран” мора побједити, да би наставио борбу за одбрану титуле.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here