Интензивни радови предузећа „Водовод и канализација“ на дионицама цјевовода

Оператива предузећа „Водовод и канализација“ Херцег Нови интезивно ради на реконструкцији дионица цјевовода на којима је учестала појава кварова, како би смањила број интервеција и како би што спремније дочекали сезону.

Како су саопштили из Водовода и канализације, у току је уградња вентила у циљу зонирања водоводне мреже како се приликом интервенција на мрежи не би обустављало водоснабдијевање читавим насељима већ само дионицама цјевовода на којима интервенише.

С тим у вези, данас је у току реконструкција ПВЦ цјевовода ДН 300 у Баошићима у дужини од 190 метара. У склопу радова је у истом ревизионом окну постављен вентил ДН 300 и прикључак, као и прикључак за цјевовод ДН 100 за напајање пумпне станице “Старо гумно”. На истом цјевоводу на локацији Торта у Кумбору постављен је мјерач протока.

Сви радови се изводе у циљу побољшања функционалности система, како би се прекиди водоснабдијевања због санације кварова дешавали што рјеђе и трајали што је краће могуће, саопштили су из херцегновског Водовода и канализације.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here