Интензивирани радови на канализационој мрежи

Радници херцегновског предузећа Водовод и канализација интензивирали су активности на мрежи у сусрет туристичкој сезони. Очекују да се више неће дешавати ситуације са непријатним мирисима, поготово на подручју Мељина и ривијере.

Планиран је и наставак изградње канализационе мреже у Кумбору, од кафића Амаро ка хотелу Ксанаду на магистрали, потврдио је за РТХН  технички директор предузећа Водовод и канализација Херцег Нови Горан Симовић:

Горан Симовић

-Ми ћемо након завршетка радова које организује Друштво за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре као носилац посла, преузети и тај дио канализације на одржавање. Кумбор није покривен канализационом мрежом, изузев малог приобалног дијела кућа, гдје су имали могућност прикључка на примарни колектор. Сада се раде пројекти  да се секундарна канализациона мрежа изведе, након чега би се могли пословни и стамбени објекти да прикључе на колектор, преноси Симовић.

Радници Водовода и канализације ангажовани су на ривијери, на прегледу пумпних агрегата са овлаштеним сервисером, фирмом  ЦМЦ из Херцег Новог:

– Радови су почели данас, тако да се ради тренутно дефектажа на свим пумпним станицама дуж ривијере. Потом ће та детекција показати шта би требало да се промијени, да би сви агрегати и све пумне станице на канализационој мрежи биле спремне за туристичку сезону.

Друштво за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре расписало је тендере за опрему, која ће бити уграђена на пумпним станицама и постројењу за пречишћавање отпадних вода:

– Друштво ради тендере, набавку опреме, а радиће и реконструкцију мањег обима на постројењу и они су већ са радницима Водовода почели мање интервенције на постројењу. Свједоци смо да се на потезу Мељина, гдје је било ударно, да задњих мјесеци нема непријатних мириса, какви су били прошлог љета и јесени, оцјењује Симовић.

Из Техничке службе апелују на кориснике да не убацују у шахтове и одводне канале комаде намјештаја, душеке и разни отпад, што радницима Водовода и канализације причињава додатне проблеме и одаје ружну слику приликом зачепљења система одводње отпадних вода.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here