Експропријација успорава преузимање пута Мељине-Петијевићи

Фото: Архива РТХН/некадашња наплатна рампа

Управа за саобраћај управљање путним правцем Мељине-Петијевићи може преузети тек када буде завршен процес експропријације.

Како је за РТЦГ казао директор Управе Радомир Вуксановић, питање управљања биће ријешено када буду регулисани имовинско-правни односи.

Радомир Вуксановић, директор Управе за саобраћај

– Општина Херцег Нови доставила нам је сву пројектну документацију што се тиче овог путног правца. Остало је да се регулишу имовински односи, односно да се на цијелој дужини пута ријеши експропријација. Када то буде завршено, можемо причати о преузимању управљања тим путем – информисао је он.

Главна расправа по тужби фирме Универзал Монте против државе Црне Горе због нереализованог споразума о раскиду уговора у вези с овим путним правцем била је првобитно заказана за 7. март, али како је РТХН потврђено из компаније одгођено је 14. април.

У Привредном суду се води спор по тужби фирме Универзал Монте, којом бивши концесионар тражи исплату четири милиона еура на основу споразума о раскиду уговора за пут Мељине–Петијевићи који је потписан 7. маја 2021. године, а након чега је престала наплата путарине на овом путном правцу.

Са друге стране  заштитница имовинско-правних интереса државе контратужбом тражи поништење споразума о раскиду уговора, јер сматра да Влада није могла да се задужи на испуњење споразума на основу закључка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here