Интензиван рад и добри резултати службеника криминалистичке полиције

Полиција у Херцег Новом је током ове седмице процесуирала четири особе за више кривичних дјела из области имовинско привредног криминалитета и злоупотребе опојних дрога. Поред области криминалитета, Припадници центра безбједности су јутрос пронашли старију особу чији је нестанак недавно пријављен.

Процесуирање више особа у Херцег Новом резултат је свеобухватног дјеловања службеника криминалистичке полиције, као и службеника станице полиције, прича за РТХН руководилац станице криминалистике Центра безбједности Херцег Нови, Митар Тадић.

Митар Тадић, руководилац станице криминалистике Центра безбједности Херцег Нови

– Данас смо процесуирали три особе за тешку крађу у којој је вриједност материјалне штете око 10 хиљада еура. Конкретно, расвјетљене су тешке крађе гдје је имовинска противправно стечена вриједност, узимајући у обзир оба дјела, скоро 14 хиљада еура. У првом случају отуђен је новац, у другом пет умјетничких слика и пропратни материјал из тог опљачканог хотела. Једна особа је процесуирана за прикривање тог кривичног дјела, која је била свјесна и морала знати да откупљује такву врсту умјетничких дјела  – наводи он. 

Службеници Центра безбједности, како наводи Тадић, континуирано раде и на сузбијању уличне продаје наркотика.

– Једну особу смо лишили слободе, код које је пронађено 39 грама опојне дроге, за коју се претпоставља да је марихуана, упаковану у 17 пакетића. Из области привредног криминалитета, такође, процесуирана је једна особа због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја у привредном пословању. Наиме, својим активностима на бензинској пумпи у Игалу он је прибавио себи противправну имовинску у износу од, до сада утврђених, хиљаду еура – казао је он.

Припадници Центра безбједности су пронашли и особу чији је нестанак недавно пријављен.

– Предузимајући низ конкретних, смислених мјера и радњи, организовали смо одређену врсту претраге, са претходно прибављеним оперативно-обавјештајним подацима гдје би ту особу могли евентуално пронаћи. Тако да смо га јутрос пронашли у близини куће из које је изашао. Због кише ових дана било је немогућћности изаћи на терен, али у суштини, особа је пронађена жива и здрава и тренутно јој се указује љекарска помоћ – информише Тадић.

Службеници центра безбједности грађанима Херцег Новог стоје на располагању 24 часа, подсјетио је Тадић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here