Мјештани настављају изградњу пута до Цркве Св. Петра и Павла у Бијелој

У акцији мјештана сутра (25. новембар) ће бити настављене активности на изградња преостале дионице пута до Цркве Св. Петра и Павла у залеђу Бијеле.

Мјештани су уз помоћ Мјесне заједнице Бијела, донацијама суграђана, привредника и локалне самоуправе пробили око километар пута. Почетком новембра бетонирано је око 350 метара и урађен је потпорни зид. Према ријечима предсједника Режијског одбора за изградњу пута Миливоја Тодоровића,  сутра је заказана акција за припрему и бетонирање око 650 метара преостале дионице пута до храма Св. Петра и Павла:

Миливој Тодоровић

– Обавијестили смо и путем огласа да ће радови бити настављени, како би се укључило што више грађана и привредника у ове активности. Пут је од великог значаја за Бијелу и Бијељане.

Испред Режијског одбора, који је формиран прије годину, за изградњу пута, молим све заинтересоване да помогну, да би што прије завршили пут и несметано долазили колима до Цркве, позвао је Тодоровић.

Он се захвалио свим донаторима, који су новчано помогли и мјештанима који су својим радом и механизацијом, дали допринос акцији изградње пута до храма, до којег се није могло прићи возилима.

 Да добра воља и слога међу људима чине велике ствари, потврђују иницијатива и предан рад мјештана Бијеле, а резултат је велико обострано задовољство, прича Тодоровић.

– Очекујемо нове донаторе. Неко ће нам помоћи радом и машинама, а многи су се јавили да ће уплатити новац.

Општина Херцег Нови обезбиједила је 130 мрежа, дуж пута ће бити постављена јавна расвјета и доведена струја до мјесне цркве. Купљени су стубови за јавну расвјету и у планираном року ће бити постављени. Урадили смо добар дио и надамо се да ћемо пут у потпуности завршити до Божића, а овог пута имамо обећање и нових донатора. Изградњом пута лакше ће се долазити до Цркве, поред ће бити излетиште, одакле се пружа прелијеп поглед на Бијелу и залив, навео је Тодоровић.

Подсјећамо, око 60 одсто трасе пута је урађено на општинском земљишту, дионица око Цркве је у посједу Митрополије, док су остатак донирали сувласници парцела. Вриједност досадашњих донација у људству, материјалу и механизацији процијењује се на око 80.000 еура.

3 COMMENTS

  1. Evo danas su kamioni R.I. u zaleđu Baošića na divljoj deponiji istovariti 50 kamiona iskopa zemljišta. Umjesto da to odlažu na propisanom mjestu i plaćaju opštini. Komunalce upoznati ne reaguju. …fotografije postavljene na druš.mrežama. čekamo reakciju.

  2. Evo i jutros od ranog jutra isti kamioni i dalje odlažu iskope zemlje u zaleđu Baošića uništavajući lokalni uski put i ugrožavajući pješake i učesnike u saobraćaju. Posebno obzirom da je nedjelja i da lokalno stanovništvo dana izlazi ,više nego drugim danima, do lokalne Crkve i groblja.
    Nadležni iz komunalne policije to tolerišu mjesecima.
    Molim da objavite i provjerite

  3. Samo da kažem da kamioni od jutros ne patišu…istovariti su stotinu kubika na divljoj deponiji u Baošićima . Ne može narod proći prema crkvi Sv. Nikole put je usak i rizično je.
    Komunalna policija obaviještena od više građana i ništa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here