Иницијатива локалних туристичких организација: Региструј смјештај у пар корака

Секретаријат за предузетништво и инвестиције и Туристичка организација Главног града Подгорице покренули су кампању “Поштуј закон. Пријави госте. Региструј смјештај у пар корака!”, којој су се прикључиле и друге локалне туристичке организације, саопштено је из Националне туристичке организације Црне Горе.

Како истичу, кампања има за циљ да информише издаваоце смјештаја о значају регистрације дјелатности, као и пријаве боравка гостију, како би их подстакла на одговорност према себи и другима. Поред тога што је регистрација смјештаја и пријава боравка гостију законом обавезна, регистрован и категорисан смјештај улива осјећај сигурности за туристе.

Туристичке организације ће пружити сву потребну логистичку подршку како би омогућили издаваоацима смјештаја да лакше и брже спроведу регистрацију смјештаја, а све детаљније информације о процедури регистрације заинтересовани могу наћи на званичним страницама локалних туристичких организација.

Како је наведено на сајту Туристичке организације Херцег Нови , за регистрацију смјештаја су потребни: власнички лист (не старији од 6 мјесеци), потврда о плаћеном порезу, фотокопија личне карте или пасоша (за странце), изјава о испуњености минималних техничких услова за обављање дјелатности овјерена од стране суда или нотара, попуњен образац број 21 за упис у централни туристички регистар (који се може преузети на сајту Општине Херцег Нови), попуњен образац број 3 – чек листе за објекат који подлијеже категоризацији,  уплата таксе од 2 еура за пријаву и уплата за категоризацију смјештаја (5 еура по соби/апартману, 20 еура за кућу за изнајмљивање) на име административне таксе.

За више информација заинтересовани их могу контактирати на мејл адреси info@hercegnovi.travel или  на број телефона 031/350-820.

Из НТО ЦГ су апеловали на све издаваоце приватног смјештаја да региструју своје смјештајне капацитете и похвалили акцију коју спроводе локалне туристичке организације.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here