ХГИ:  Дослиједни себи, посвећени суживоту, вјерни Црној Гори

Парламентарни избори 2023.

Круна на нашу кампању стављена је у пријестоници: ХГИ је посјетио Цетиње, мјесто које је у многим пресудним тренуцима новије историје умјело одабрати праву страну свијета, наведено је у саопштењу ХГИ.

„Када је у питању неприкосновеност црногорске државности и одбрана њене суверености, Цетињани могу увијек рачунати на ХГИ. Наш поглед на свијет дијелимо са људима који са Ловћена имају најљепши поглед на свијету: према Медитерану, Европи, Западу. Ми овдје имамо праве пријатеље: Црногорци и Хрвати су и географски и свјетоназорски најближи народи, а ми за Цетиње имамо велико поштовање јер смо одавде увијек само то и добијали, особито онда када у Црној Гори није било лако бити ни Црногорац, а нарочито Хрват. Са Цетиња нису долазили само славни владари, бесмртна култура и осјећај поноса због припадања овој земљи, већ и инспирација како се борити за националну самобитност и достојанство.“, рекао је присутнима предсједник ХГИ Адријан Вуксановић и позвао Цетињане да у недјељу подрже листу број 2 „ХГИ – На правој страни свијета“ додавши да „ми јесмо мањинска странка, али побједничке идеје су увијек у почетку биле у мањини, што Цетињани знају боље од било кога.“

Грађанима Цетиња се обратио и Марко Угрин, члан Форума младих ХГИ који је подсјетио на значај Дворског трга на којем, како је рекао „још увијек одјекују чувене ријечи чојства ‘Са Ловћена вила кличе, опрости нам, Дубровниче“ због чега хрватска заједница у Црној Гори изражава вјечну захвалност Цетињанима.

Скуп је обиљежила и спонтана пјесма окупљених којима су се придружили пролазници, што је сада већ постао заштитни знак ове кампање, као најљепша потврда искрености и истинитости наших порука.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here