Глас за број 11 историјски за град и грађане Херцег Новог

Парламентарни избори 2023

Након 11 година постојања и успјешног и преданог рада за наш град, Новска листа ће 11. јуна Херцег Новом донијети и први истински градски мандат у Скупштини Црне Горе. Велико нам је задовољство што ће представници Новске листе учествовати на парламентарним изборима у оквиру напредног Покрета Европа сад који доноси економско оснажење свима нама кроз повећање зарада и повећање пензија. Биће то још један историјски дан у постојању и политичком развоју Новске листе и прилика да се коначно глас Херцег Новог и Новљана чује у Скупштини Црне Горе.

Споразумом о заједничком политичком дјеловању са Покретом Европа сад, Новска Листа је поред борбе за просјечне плате од 1000 еура, минималац од 700 еура и минималне пензије од 450 еура, дефинисала 10 приоритетних пројеката и кључних иницијатива које морају бити покренуте или реализоване у Херцег Новом у току мандата Владе која ће бити формирана након парламентарних избора.

Нови сазив Парламента и нова Влада координисано ће ријешити проблем ИНСТИТУТА ИГАЛО кроз пакет помоћи, и улагање у кадар и инфраструктуру. У оквиру реформе система здравства БОЛНИЦА МЕЉИНЕ добиће адекватну подршку како би пружала истинске медицинске услуге према грађанима и посјетиоцима Херцег Новог.

Дуго чекани и одлагани пројекти ЗАОБИЛАЗНИЦЕ око Херцег Новог и ШКОЛЕ у Игалу, почеће са реализацијом скидањем вјештачких административних баријера које су досадашњи политичари на власти користили како не би улазили у ове пројекте него их искључиво користили у сврху политичке кампање.

Реформа МОРСКОГ ДОБРА, и враћање ингеренција локалним самоуправама, довешће до већих инвестиција у наш град, али и до резолуције проблема ТРАЈЕКТНОГ ПРЕВОЗА који је волшебно исељен из Херцег Новог.

Судским путем биће разријешена и дубиоза везана за ХТП БОКУ, док ће сама установа ОСНОВНОГ СУДА остати у Херцег Новом!

Улагањем у спортску инфраструктуру, првенствено у ФУДБАЛСКИ КОМПЛЕКС и ОЛИМПИЈСКИ БАЗЕН у Игалу, Херцег Нови ће постати спортски центар зарад будућности своје дјеце и зарад толико најављиваног продужетка туристичке сезоне!

Вријеме пред нама је вријеме великог рада и залагања да наш град постане економски, туристички и културни центар Медитерана, што је мисија Новске листе од оснивања. Вријеме је да гласом за број 11, Новљани преузму главну улогу у управљању својим градом на радост свих грађана и свих оних који воле Херцег Нови!

Наш град, наш брод! Вријеме је!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here