Гужве због санације дионица магистрале

У организацији Управе за саобраћај Црне Горе почели су радови на инвестиционом  пресвлачењу  асфалта и редовном одржавању на дионицама магистрале на територији Општине Херцег.

Како је и најавио за РТХН Драшко Иванишевић из Управе за саобраћај, одвијају се интензивне активности на уређењу магистралог појаса у припреми туристичке сезоне.

– Фирма која је добила тендер је Асфалт бетон градња и већ су почели радове. Тренутно раде на скидању старог слоја асфалта на дионици од Топле према Игалу, због чега је и већа колона возила на овом потезу.

На територији Општине Херцег Нови,предвиђена су три потеза за пресвлачење асфалтом, у дужини од један километар, односно, на површини од 8 000 квадрата, на подручју Суторине двије дионице и на магистрали кроз град – између Аутобуске станице и зграде полиције, казао је Иванишевић.

Подсјећамо, вриједност радова на инвестиционом пресвлачењу асфалтом више дионица магистрале износи око 130 000 еура, са роком завршетка од 45 календарских дана:

-Кроз програм редовног одржавања, почели су и радови на санацији коловоза које изводи фирма Црна Гора пут АД Подгорица. Ријеч је о мањим потезима на више локација од  Херцег Новог  до Верига на повришини од 4 400 квадрата. Радовима ће бити обухваћене магистралне дионице од хотела Крушо, Мељине, Баошић, Бијела, Каменари до Верига. Процијењена вриједност ових радова је око 70 000 еура. Биће редовног и инвестиционог пресвлачења асфалтом, гдје се ставрају највеће гужве и све би требало да буде завршено до краја априла. Када дођу машине брзо ће се радити , очекује Иванишевић.

Због пресвлачења асфалтног коловоза саобраћај ће се обављати једном траком наизмјенично, у термину од 07:00 до 19:00 часова на магистралном путу М-1 дионица Дебели бријег –Котор и на магистралном путу М-1 дионица Јаз-Будва-Петровац.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here