Нови цјевовод на Подима

Поди, насеље Поди

Стари цјевовод  у насељу Топови на Подима биће замијењен новим и тако побољшано снадбијевање водом потрошача у овом приградском насељу, које из године у године постаје све интересантније за живот и привредни развој.

При крају су радови на замјени цјевовода, на основу договора са представницима Мјесне заједнице Поди и Секретаријата за комуналне дјелатности. Радиће и на реконструкцији два велика цјевовода, казао је за РТХН технички директор предузећа Водовод и канализација Херцег Нови Горан Симовић:

– Планом је предвиђено да стари цјевовод који је мањег капацитета, замијени новим у дужини од 180 метара, чиме би се тај дио Пода снабдио већим количинама воде. До сада смо имали проблема,приликом изградње нових објеката да им нисмо могли да обезбиједимо технички исправна прикључења, на водоводну мрежу. Дешавали су се и мањи кварови, тако да се указала потреба да тај цијевовод и замијенимо. Радови се одвијају планираном динамиком и ускоро ће бити готови, казао је Симовић.

Велики број кућа ће бити прикључен на нову цијев на Топовима:

– Потрошачи дијела Топова и до сада су имали воду, али смо омогућили и оним корисницима који имају парцеле или објекте да могу несметано да се прикључе на водоводну мрежу, не угрожавајући једни друге својим прикључењем. На том подручју налазе се и пословни објекти.

У близини те локације се планира изградња продајног салона намјештаја и производња намјештаја. Водовод мора да испуни неке техничке предуслове за нове објекте, појашњава Симовић.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here