Гријање у Болници Мељине не ради дуже од једне деценије

Хладне просторије у Општој болници Мељине само је један у мору проблема са којима се суочава ова здравствена установа. Улазак у систем јавног здравства није донио боље услове рада запосленима, нити боље услове лијечења пацијената.

Недостатак кадра, застарјела опрема коју нико не одржава, исцрпљеност љекара и медицинских техничара ситуација је са којом се суочавају запослени и пацијенти и девет мјесеци након што је ова установа, по одлуци Владе, постала одељење Клиничко болничког  центра Котор.

У више наврата последњих мјесеци реаговали су и љекари болнице Мељине указујући на проблематику и лоше услове рада.

Условима лијечења нису задовољни пацијенти, а како наводи Божидар Мандић, надлежни би морали да поведу рачуна о овој здравственој установи.

–  Требало би мало да размисле, стварно, ово је мјесто за богове. Допустити овакво понашање са болницом стварно нема смисла. Нема гријања, има нека гријалица која стоји на вратима и грије двије просторије и ходник. Осјећај није угодан ни у ком случају – навео је он.

Покушали смо да добијемо и директора КЦ Котор др Давора Кумбуровића. На наше позиве и поруке није одговарао.

Више среће су имале колеге из РТЦГ којима је др Кумбуровић јуче рекао да ситуација у болници није идеална те да није пријатан рад у просторијама које се не грију на адекватан начин.

– То је проблем који траје уназад деценију и више. Грију се на исти начин као и до сада. Знам да није лако, али у сарадњи са Министарством коначно ћемо ући у реализацију, односно побољшање тих услова – обећава он.

На тај проблем, како наводи, указивао је и претходном сазиву Министарства здравља као и овом актуелном.

– Један од кључних проблема због којих се није до сада ушло у озбиљније рјешавање овог проблема јесу та што је финансијско улагање у изградњу новог централног система јако велико, уз чињеницу да правно питање просторија и инфраструктуре на којој се налази и њено власништво још нису добили судски епилог – истакао је др Кумбуровић.

Радио телевизија Херцег Нови је у више наврата слала питања ресорном Министарству тражећи одговоре шта ће предузети како би болница Мељине функционисала у пуном капацитету, шта је планирано након истека уговора који има са КБЦ Котор, од 1. јануара 2024. и да ли ће запосленима продужити уговоре о раду који истичу 28. фебруара наредне године? На жалост одговоре нисмо добили а питања смо данас прослиједили и новом министру Војиславу Шимуну.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here