Чланица ШК „Херцег Нови“ Ана Новикова први фаворит шампионата

Данас у Подгорици првим колом почиње женско првенство Црне Горе у шаху у конкуренцији петнаест такмичара.

На првом мјесту је женски интернационални мајстор Ана Новикова, која од скоро живи у Црној Гори и која је одлучила да у будућности наступа за репрезентацију Црне Горе. Она живи у Будви,  а од недавно је члан Шаховског клуба “Херцег Нови”.

Поред такмичарке из Русије која је за клуб изабрала “Херцег Нови”  на првенсту играју званична  шампионка, Александра Миловић која је на другом мјесту, док је на позицији три Алена Скворцова која је имала сјајан деби на недавном Првенсту Европе у Будви , када је у 9 партија освојила шест поена на трећој табли.

Четврти фаворит је такође репрезентативка ЦГ и трострука шампионка Црне Горе, Николина Кољевић која је прије двије сезоне истина кратко била члан ШК “Херцег Нови”.

На првенству учестују репрезентативке Матеја Поповић и Милена Мосуровић, на позицијама пет и шест. Учеснице шампионата су и талентоване кадеткиње: Тара Ивановић, Марија Бајић, Николина Џевердановић, Јана Катнић, Софија Миловић, Инес Ђенђиновић, Ања Аћимић, Марија Миа Мараш и Настасија Рогановић.

На првенству на којем  се игра  седам кола по швајцарском систему, за очекивати је  квалитетно првенство, а занимљиво ће бити пратити дуеле Ане Новикове  и осталих   репрезентативки и младих нада црногорског женског  шаха.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here