ГРАДСКА МУЗИКА ЗАОКРУЖИЛА ЈУБИЛЕЈ

Поводом 135. година од оснивања  Градска музика Херцег Нови организовала је дефиле од главног градског Трга до Бифеа Београд, у којем су учeсвовале и мале мажоретке из вртића на Савини.  У павиљону је отворена и изложба цртежа члана градске музике Новице Зечевића.

Дефилеу мажоретки и Градске музике увјек се обрадујемо, а синоћ су га посебно уљепшале трогодишње дјевојчице из вртића Наша радост. Васпитачица Жељка Митровић истиче да је ово трећа генерација малих вртићких мажоретки.

-Oво је за нас предивно. Mале и велике мажоретке заједно. Дјеца су одушевњена и најважније је да гајимо наш дух, а све почиње од вртића. Некада су и ове велике мажоретке биле у вртићу, као и чланови Градске музике. Ми их препознајемо и баш смо презадовољни.

Митровић је подсјетила да су вртићке мажоретке први наступ имале на Дјечијем карневалу:

-Костимограф Весна Вукићевић помогла нам је да направимо костиме. Уз мажоретке имамо још новских прича, као што су трубадури за дјечаке. Све смо припремили и очекујем да се дружимо и даље, истакла је Митровић.

Прву самосталну изложбу цртежа „Руке“  члана Градске музике Новице Зечевића ,који се цртањем бави преко 15 година, у павиљону је отворила Кристина Милатовић:

– Цртеж је најстарија форма која датира још из периода нове ере, с тим да је до данас на својевртсан начин задржала основну функцију причања приче. Цртеж као такав је и полазна тачка различитих умјетничких наратива. На Новичиним радовима доминира мотив везе, везе између мајке и дјетета, оца и дјетета и новог рођења у сврси реинкарнације свих врста повезаности, казала је отварајући изложбу Кристина Милатовић.

Аутор цртежа Новица Зечевић истакао је да су мотиви радова људски односи, представљени индивидуално:

-Имамо портрете руку особа која су у позним годинама и представљају зрелост живота, а има и портрет  ручице коју држи отац или мајка и тако приказујемо нови почетак и нови живот. То је било неко моје запажање приликом креирања овог догађаја.

Зечевић , додаје да је капелница Градске музике Валентина Кулиновић предложила да организују изложбу.

– Ту сам идеју прихватио. Неке радове сам и послије нашег разговора направио, тако да  су сви настали у неком кратком периоду од неких мјесец.

Изложба је отворена до 15. јануара.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here